• 15
    yahu güzel kardeşim, televizyonda-tribünde topçuya "ananı sikeyim" dediğin zaman anasını mı sikiyorsun? çok afedersin.

    tezahüratı savunmak söz konusu dahi olamaz ama bugün hakkı gasp edildiği için derbiye gidemeyen ve yaklaşık 14-15 derbi deplasmanına gitmiş biri olarak söylüyorum; derbi deplasmanlarında sıkça duyulur bu tezahürat. gümüşsuyu'ndan inönü'ye inerken o anki havayı hissettiğiniz zaman bağıra bağıra söylersiniz. amacınız sadece güç gösterisidir. kaldı ki türkiye'deki derbilerde çıkan olaylar diğer ülkelere göre daha azdır. genel anlamda kurusıkı bir millet olduğumuzdan ve polislerin aşırı şiddetinden dolayı.

    deplasman yasağının gelmesinin sebebi 3 temmuz olaylarıdır. hatırlayacağınız üzere; o ara ortam çok gerilmişti ve böyle bir karar alındı. ardından da beşiktaş'ın stadından ayrılması süreci uzattı. hiç fikret orman efendinin neden 3 yıldır değil de birden deplasman yasaklarının kalkmasını istediğini düşündünüz mü? düşünmediyseniz söyleyeyim; maçlarını olimpiyat'ta oynuyordu ve deplasman yasağı olmasa kendi sahasındaki her maçta 8.000 civarında rakip takım taraftarını ağırlamak zorunda kalacaktı. bazen derbilerde farkedersiniz; rakip takım taraftarının sesi çok daha gür çıkar. bunun sebebi sayılarının az olup çok daha iyi organize olmalarıdır. olimpiyat stadı gibi ev sahibi ekip için zulüm bir stadyumda bu durum büyük bir handikap yaratır. bu adam da bunun farkındaydı. bilginiz olsun.

    bazen bazı arkadaşların yorumlarını okurken bu adam trinidad-tobago'da mı yaşıyor diye düşünmeden edemiyorum. zira yorumu o kadar bilgisizlik ve cehalet kokuyor ki tarifi imkansız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın