resim
Wayne Mark Rooney
Görev:Teknik Direktör
Takım:Plymouth Argyle
Yaş:38
Uyruk:İngiltere
  • 246
    kusura bakmayın ama manchester united'ın selçuk inan'ı falan derseniz gülerim epey.

    çok değil 3-4 ay önce geçen sezonun son haftalarında dahi 40-50 metrelik müthiş paslar atan, tüm takımın en önemli dişlisi konumunda olan da rooney'di.

    city'nin amc'leri ile kıyaslamak için her şeyden önce iki takımın oyun formatlarının benzer olması lazım. ne de bruyne ne silva stoperlerin arasına gelip de defanstan top çıkartmaya falan çabalamıyor, görevi değil çünkü. city'de bu işi ilkay, fernandinho gibi isimler yapıyor format gereği. united'ta ise takımın tüm yükünü garibim rooney çekiyor. olacak iş değil ya, hem sen iyi niyetinle takımın her eksiğini kapatmaya çalış ya da hocanın isteklerine uy hem de tonuyla laf işit.

    rooney yeri geliyor kanada kayıyor, yeri geliyor ön libero oluyor, yeri geliyor forvet arkası, yeri geliyor forvet oluyor ve tüm bunları tek maç içinde yapmak durumunda kalıyor çoğu zaman. 100 milyon dolarlık eşşek pogba orta sahanın merkezinde oynayacak ama hiçbir pozisyonda kıçını kımıldatıp koşmayacak, rooney iyi niyetinden yeri gelidiğinde defansa kadar adam kovalayacak ve yerin dibine sokulacak ha.

    yerler öyle sistemi de eleştiriyi de. sen rooney'e aslen 10 numara görevini ver ve gereksiz mevkilerde debelenmesini isteme gör bak rooney sana neler kazandırıyor. ne silva'sı ne de bruyne'u kardeşim, değil premier lig'te dünyada rooney gibi zeki ve klas 10 numara yok. gel gör ki adamı bitirdiler yanlış formatlarla. bugün sen koy rooney'i sadece forvet arkasına yine neler neler yapacaktır.

    rooney gibi bir markayı bir futbol efsanesini yerin dibine sokmak için destur çekmek lazım. rooney'nin attığı jeneriklik paslardan, gollerden, asistlerden de bir kolaj izletelim öyleyse herkese:

    https://www.youtube.com/watch?v=c02Mlb7bjsQ

    https://www.youtube.com/watch?v=rqm7MgOg9-c

    belli ki formsuz ve yorgun ama kimse de sormuyor ki bu adam niye bu halde diye. tamamiyle teknik direktörlerin kurbanı oluyor. özellikle mourinho'nun değişik bir fantezisi vardır daima, koşan 10 numaraları sever. rooney'i de fazla koşturacağım diye adamı bir sahada bayıltmadığı kaldı. pogba ise yaylana yaylana oynuyor, mücadele sıfır. günah keçisi her yere koşan rooney oluyor.

    bir 10 numara haddinden fazla koşarsa verimi ve kalitesi düşer. futbolun en temel kurallarındandır bu. yorgunsan brezilyalı ronaldo dahi olsan kötü oynarsın, yeri geldiğinde pas atacak dermanın olmaz. o kadar önemli bir şeydir bu. amc pozisyonu için daha da önemlidir.

    2 maç kötü oynayınca kambur olur mu bir futbolcu, bir efsane ya? ne kadar acımasız yorumlardır bunlar. rooney bir efsanedir. benim gözümde pirlo'dan sonra üst düzeyde oynayan ve kalan tek sanatkardır. bu adamın 50 metrelik asistlerini bazı amcler kariyerleri boyunca yapamaz. tekrar ediyorum, rooney bir futbolcudan daha ötedir, sanatçıdır. ustadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın