• 1721
    galatasaray'ın ideal onbiri bana göre aşağıdaki gibi olmalı.

    muslera
    cavanda-chedjou-serdar aziz-carole
    de jong-tolga ciğerci
    podolski-sneijder-bruma
    eren

    bu takım mücadeleci, koşan ısıran bir takım olur.

    cavanda ve carole, kenarlara müthiş hareketlilik kazandıracaktır. her ikisi de hızlı ve teknik futbolcular. bunlar önlerinde oynayacak bruma ve podolski ile rakipleri dağıtabilirler.

    stoperde chedjou-serdar aziz ikilisi oynamalı. chedjou harika uzun toplar atabilen ve hakan balta'ya göre çok daha hızlı bir futbolcu. serdar aziz ise hava toplarında daha başarılı, savunmaya sertlik katabilen ve güven katsayısı yüksek bir futbolcu. topu oyuna sokma konusunda bayağı iyi ve bunu da rusya ile yapılan hazırlık maçında gösterdi.

    hakan balta artık hem sol stoperi hem de sol beki yedeklemek için kullanılmalı.

    ön liberoda tolga ve de jong uyum sağlarsa, çok sert ve mücadeleci bir orta sahamız olur. tolga dikine oynama konusunda çok etkin. uzaktan şutları ile fark yaratabilir. ayrıca maç başına 12-13 km koşu mesafesi ile rakibe boş alan bırakmıyor. şimdi yanında yine çok sert ve mücadeleci bir oyuncu var. üstelik de jong da dikine oynamayı seven bir yapıya sahip. bu iki oyuncu ile rakibe pres yapma ve 3. bölgede top kapma ihtimalimiz çok yükselecektir. bu da kolay goller bulmamız demektir.

    selçuk artık yaşı ve yapısı itibariyle son yarım saatte değerlendirilmeli. rakiplerin yorgun olduğu bu dilimde çok fark yaratabilir. son yarım saatlik dilimde gerekirse üçlü orta sahaya da dönülebilir. aynı durum josue için de geçerli. josue'de son yarım saatte değerlendirilebilir.

    ileri dörtlü için açıklama yapmaya gerek olmadığı kanaatindeyim. sadece sinan'ın formayı yeniden kapması için çok çalışması gerektiğini düşünüyor ve istiyorum. yasin de bu formunu devam ettirirse kanatlar için iyi bir rotasyon futbolcusu olur. sigthorson da, eren için iyi bir rekabet enstrümanı olacaktır. ikisinin rekabetinden galatasaray kazançlı çıkacaktır.

    bu sezon 2000 ruhunu yakalayacağız galiba. hi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın