resim
Nigel de Jong
Görev:Sportif Direktör
Takım:Hollanda
Yaş:39
Uyruk:Hollanda
  • 290
    hiç içime sinmeyen yeni transferimiz.

    içime sinmeme sebebi, günümüz futbolunda kendisi ve benzeri tarzda defansif orta sahalar azalarak bitmesidir. mevcut durumda, orta saha göbekte oynayacak adamların biri defansif anlamda çok iyi, ofansif anlamda ortalama üstünde, bir diğeri de defansif anlamda ortalama üstünde ama ofansif anlamda çok iyi olmalıdır.

    bu noktada de jong'u felipe melo ile kıyaslayıp bir tutmaya çalışmak çok manasız çünkü defansif anlamda her ikisi de birbirine yakınken, ofansif anlamda melo de jong'un yanında ronaldinho kalacaktır.

    orta saha göbekte riekerink hocamız adaletli olursa tolga ciğerci ile kendisi olacak. sorun da buradan kaynaklanıyor işte. tolga allah'ı var defansif anlamda elinden geleni yapıyor ofansif anlamda da ortalamanın üstünde. hal böyleyken tolga'yı tamamlayacak oyuncu da aynı vasıflara sahip olmalı diye düşünüyorum.

    de jong'a bakınca, aklıma lorik cana geliyor. defansif anlamda çok iyi ama ofansif anlamda facia. buna mukabil, orta sahaya tolga'nın yanına de jong gelince de orta saha göbeğimizin yaratıcılıktan çok uzakta kalacağını düşünüyorum.

    umarım yanılırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın