resim
Nigel de Jong
Görev:Sportif Direktör
Takım:Hollanda
Yaş:39
Uyruk:Hollanda
  • 269
    öncelikle melo kadar teknik olmadığını düşünüyorum ben de ama bu bir eleştiri değil. melo haddinden fazla teknikti. sözlükte de bu yoruma katılmayanlar olduğunu görüyorum ama ben aksi kanaatteyim. hatta ben melo' nun en iyi zamanında bile potansiyeline ulaşamadığını düşünüyorum. melo benim gözümde real madrid, barcelona seviyesinde bir adam. yani bölgesinin gerektirdiği temel özellikleri bünyesinde barındırmak bir yana, melo komple futbolcuydu. top kontrolü, saha görüşü, pas metrajı, temposu, fiziği, hava toplarındaki hakimiyeti ile falan melo dünya çapında bir yetenekti, bence o potansiyele hiç ulaşamadı. melo ilk oynadığı hazırlık maçında bir pas arası yapıp sonrasında ileriye bir pas attı (ki maçta 30 dk. falan oynadı sanıyorum) daha ben orada bu adam çok özel dedim. nitekim maçın ardından rıdvan dilmen o 20 30 dakikalık performansla melo hakkında şu yorumu yaptı; ''...yalnız şunu söyleyeyim bu aldıkları melo baya futbolcu. yani öyle az buz futbolcu değil baya futbolcu'' özetle ben kendisinden yeni melo olmasını beklemiyorum. kaldı ki bu yeni x olayına da çok karşıyım. de jong, de jong gibi oynasın, kendisine o kariyeri sağlayan oyununu sergilesin kafi. kimseye benzemek zorunda değil.

    ben bu transfere bardağın dolu tarafından bakmak istiyorum. bizim orta sahamızdaki (bu ligi düşünerek diyorum, avrupa' da yokuz nasıl olsa) en önemli eksik pas yapabilen, teknik adam olmaması mı yoksa rakibi ısıracak, kora kor mücadeleye girip top çalacak adam olmaması mı? kesinlikle ikincisi. de jong eğer yaşı gereği falan çok geriye gitmediyse bunu fazlasıyla yapar. öyle selçuk gibi bir vücut çalımı yedikten sonra durup jogging yaparak pozisyonu seyredecek adam değil kendisi.

    sertlik kısmına gelince; ben bunun çok abartıldığını düşünüyorum. zidane kariyerinde 2 defa kasten kafa attı rakibine. zidane da pislik oyuncu, sert oyuncu o zaman. açıkçası riera da yerdeki rakibine basmış, dirsek atmıştı. riera' yı severim ama yapardı arada psilikler ve en az bir kırmızısı atlandı bu ligde. keza ismail güldüren gibi gerçekten rakibini sakatlamaya oynayan bir adam bu lige oynadı. lugano oynadı, e melo oynadı. de jong da oynar. pepe bu ligde bir takıam transfer olsa ''oynayamaz gelmemeli'' mi denecek? e pepe gaddar değil mi? yerde yuvarlanan adamın kafasına kasti tekme salladı lan adam. bu algıyı zaten medya ve rakip takım taraftarları yaratacak, bize düşen bu algıya destek olmak değil bu algıyı kırmaktır. ben haksız galibiyet istemem, faul yaparsa faul çalınsın, kırmızı kartlık hareket yaparsa kart çıksın ama ben bu ülkede bir tek melo için duydum ''gelişi kırmızı kart'' cümlesini. bu ne demek lan? ne demek gelişi kırmızı kart? rakibe müdahale olmasa bile o gelişe kırmızı verilmeliymiş. böyle saçma yorum olur mu? adamın eyleminin karşılığında hak ettiyi cezayı almasına asla itirazım olmaz ama sırf geçmişte 2 olay yaşadı diye de başkası yaptığında devam denecek bir hareketi de jong yaptı diye kart çıkarsa da susmam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın