resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 11588
    arda turan'ın galatasaray kariyeri,

    süper lig: 2007-08
    türkiye kupası: 2004-05
    türkiye süper kupası: 2008

    wesley sneijder'in galatasaray kariyeri,

    süper lig: 2012-13, 2014-15
    türkiye süper kupası: 2013, 2015, 2016
    türkiye kupası: 2013-14, 2014-15, 2015-2016

    arda turan'ın galatasaray efsanesi olduğu yerde, wesley sneijder o zaman nedir?

    ekleme: bu adamın en iyi olduğu dönemler ne zamandı beyler?

    cevap vereyim, forvetinde drogba, burak, orta sahasında (en iyi oldukları zamanlarda) selçuk-melo-hamit, sol bekinde riera ya da telles gibi pas yapabileceği oyuncular varken...

    3 kupalı sezonda bile burak son haftalarda gol atamazken göt zoruyla, duran topla, sneijder'in etkisiyle forma giren ve forma giyen yasin'in performansıyla, rakiplerin mallıklarıyla maçlar kazanıldı.

    şimdi biz bu adamı ne zamandır eleştiriyoruz. geçen sezon başından bu yana. ben size geçen sezon başını hatırlatayım. şampiyon olarak başlanan yaz dönemine kendisi fazla kilolarıyla başlamıştı ve hamza hamzaoğlu'nun (sonrasında herkesin söylediği şekilde) kötü antrenman ve kamp performansı yüzünden o kilolarla girdi sezona. sadece o da değil hemen hemen takımın tamamı oldukça kötüydü.

    selçuk bile eski günlerinde değilken, melo'nun gidişine rağmen orta sahaya oyuncu alınmadı, alınanlar da yumuşak kaldı ve bir anda takımın kimyası değişti.

    kanatlarda çakma cr7 yasin, olcan kaldı, sinan sakatlandı, podolski maç ritmini uzun süre yakalayamadı, maç seçti. forvette top tutma özürlü iki forvet (burak, umut) ile oyunu rakip yarı alana yıkmakta ve baskı kurmakta her maç zorlandık. orta saha zaten şeffaftı. e sen bu adamı kaleye yakın oynatmazsan bu adam defansa kadar top çıkarmaya ve adam kovalamaya gelirse, ne bekliyotrsun. kusura bakma da messi değil zaten. kariyerinin hiçbir döneminde fuleli koşularıyla, çalımlarıyla anılmadı. ha onları da bazen yaptı ama asıl farkı oyun zekası, milimetrik ters topları, boştaki adamı görmesi, şut tehdidi ve oyunu kurmasıydı.

    bizim yapmamız gereken bu adamın üzerine sistem kurmak ve ona uygun oyuncularla oynamak. sen bunları yapmazsan vasat takımına messi/ronaldo gelse 2 maç sonra eleştirirsin. bir takımda askerler ve general olur. hagi bugün galatasaray forması giyse sneijder'e söylenenlerin hemen hepsi ona da söylenebilirdi. özel oyuncular bunlar 10lara göre oynamak zorundasınız.

    işte lassana diarra transferi bu sebeple de çok önemli. diarra'nın gelişi bir anda tolga-diarra ikilisiyle bizi rakiplerimizin çok önüne geçirebilir. bu ligde ve derbilerde orta sahayı tutanın kazandığı bir seviyede, wesley sneijder gibi bir isim seni o zaman şampiyon yapar. bazen bu kişisel istatistiklere(gol-asist) yansımaz ama takımın oyununa yansır.

    kısaca kendisi bize hagi'den sonra 10'un varlığını hatırlatan tek oyuncu olarak kalacak...
App Store'dan indirin Google Play'den alın