resim
Blerim Dzemaili
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:38
Boy:1.80
Uyruk:İsviçre
  • 1048
    dzemaili gitti yerine tolga geldi. bonservis + maaş olarak değerlendirildiğinde bu değiş tokuş ile 1.6 m euro kaybetmiş gibi duruyoruz (3-1.3) - (2.1-2). elbette her halükarda fazla maaş alacağı hususunu ileri süreceğim (2 m euroyu kim kaybetti amk) tolga'nın kendisinden 7 yaş küçük olması durumu ve blerim'den en azından bizim verim alamamamız nedeniyle daha verimli olma ihtimali var. ayrıca son senesinde olan dzemaili'nin sözleşmesini uzatmak da elbette bir risk; sonuçta 500 k euroya oynamayacaktı adam.

    bu pencereden baktığımız zaman gidişi / tolga'nın gelişi özelinde nötr, hatta faydalı olarak değerlendirilebilir.

    bardağın dolu tarafından değil boş tarafından bakarsak durum daha vahim. nitekim, kendisinin gitmesi ile birlikte an itibariyle orta saha göbek rotasyonumuz diye bir şey kalmadı. gamsız reyiz donk bu takımda oynamayacağına, rızık reyiz oynayamayacağına göre dzemaili playmaker olarak kullanıp partnerini defansif olarak görevlendirebileceğimiz bir adamdı.

    bunu methiye düzmek dzemaili'yi yaya toure olarak lanse etmek için yapmıyorum ama gamsız veya rızık reyizden savunma bakleyeceğime selçuk veya tolga ikilisinin birinden savunma yapmasını bekleyip oyun kurma görevini dzemaili'ye vermek daha mantıklı idi.

    blerim dzemaili'nin gidişi levent naziofğlu'nun bahsettiği orta sahaya katılacak isimler ile ters orantı olarak değerlendirilmelidir. eğer yerine vasat ve tırıvırı tırrekler alınacaksa yanlış; kütür kütür 2 dmc gelecekse çok doğru hamledir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın