2009-10 UEFA Avrupa Ligi F Grubu 2.Hafta Maçı
22:05 Ali Sami Yen Stadyumu
1 - 1
  • 152
    baslamadan once bir not: sari kirmizi gozluklerinizi cikarip da okuyunuz.

    kazansak da sevinmeyecegim mac olacakti. soyle ki bu kadar ruhsuz, bu kadar heyecansiz bir mac izlememistim uzun zamandir. ilk yari keita, ikinci yari da baros ayakta kalan adamdi takimda. biraz da sabri ve elano. savunmada da her zamanki gibi servet. onun haricindekiler normal performanslarina gore cok cok kotu bir futbol sergilediler. evet belki sanssizdik iki top direkte patladi, ama savunmadaki aciklari da gorun yahu. adamlar ellerini kollarini sallaya sallaya pas yapip orta sahayi geciyorlardi. orta sahada pres koyan adamimiz yok! ayhan arda topal keita hatta baros'un bile presle rakibi bogmasi lazim. savunma yapmaya hucumdan baslanir ama bizde 1-2 pozisyon haricinde topu kaptiran savunmayi unutmus halde geziyordu. eger bu savunma aciklarina onlem alinmazsa onumuzdeki haftalarda onemli puan kayiplari yasayacagiz.

    bir de rijkaard'in oyuncu degisikliklerine deginmek istiyorum. elbette ki rijkaard gibi benim yasimdan fazla suredir futbolun icinde olan bir adamin taktigini, degisikligini, secimini elestirmek bana dusmez ama sene basindan beridir macin gidisatina bakmaksizin ayni mevkinin adamlarini cikarip, sokuyor. baros cikiyor nonda giriyor. topal cikiyor sarp giriyor. dusunuyorum acaba takimin farkli oyuncularla sisteme adapte olmasini saglayip uzun vadede kazanc saglamak mi istiyor ki aklima yatan tek cikarim da bu.

    bu arada deginmek istedigim bir baska konu da hakem konusu. eger biz adam gibi oynadigimiz takdirde evire cevire yenecegimiz sturm graz ile zar zor berabere kaliyorsak {simdi kimse bana galibiyeti kacirdik gibi laflarla gelmesin, onlar da galibiyeti kacirdi.} elestirilmesi gereken en son adam hakemdir. adam sturm graz'in gol bulmasini mi sagladi? hayir. golu biz yedik. eger bu kadro sturm graz'a 2 gol atamayacak kadar acizse hakemlik de bir sey yoktur.

    ben bu takimin, bu teknik kadronun yavas yavas guzel isler basaracagina inaniyorum. takimin kaybolan hirsi geri gelmeli. 5 mactir kotu oynuyorduk, ya da sezon basi kolay rakiplerle oynadigimiz icin iyi oynuyor gorunuyorduk. ama zamanla iyiye gidecegimize inaniyorum. bu maci futbolcular yarin izleyip nerde hata yapmislar, nerde eksikleri var tek tek gormeliler.

    bir sozum de taraftara. takimi galipken takimini keciorengucu taraftari da destekler. asil onemli olan takimin destege ihtiyaci varken o destegi vermektir. bugun ikinci yarinin ilk 5 dakikasi ve golden sonraki 5 dakika haric seyircisiz mac izliyor gibi hissettim kendimi. ama hakem olumsuz bir karar verince butun stad islikliyor masallah. futbolcuyu elestirirken iyi topunu oyna, hakemle ugrasma diye. peki seyircinin *yaptigi neydi bu macta? tamam hakemle de ugrasacaksin, ev sahibi olmanin taraftar acisindan avantaji budur muhakkak ama sen asil gorevin olan takimini destekleme isini yapmayip bi pozisyon aninda toplu halde hakemi islikliyorsan gitme kardesim maca. kitleme biletix'i. taraftar olan, takimini destekleyecek olan gitsin. maci ses cikarmadan evinde de izlersin disarda kafede de. hem o bilet paran da cebinde kalir hem de takimina faydan olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın