resim
Umut Bulut
Takım:Sarıyer
Mevki:Santrfor
Yaş:41
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 4507
    sözleşmesi bitmeden gitmiyor diye kendisine kızmak yerine yönetimlere kızmalı.

    oyuncunun karakteri değil taraftarı ilgilendiren sahadaki performansıdır. umut bulut, az gol ortalaması olan bir futbolcu ama bu dün yada bugün ortaya çıkan bir durum değil.

    takımlara göre ortalamalarına bakalım:

    trabzonspor 183 maç 78 gol ortalaması (0,42) (lig ortalaması 5 sezonda 13 gol) şenol güneş ve futbol mantiletesinin katkısı tartışılmaz.

    ankaragücü 43 maç 19 gol ortalaması (0,44) (05/06 sezonunda 16 gol attı ki zaten bu ligdeki kariyer rekorudur)

    toulouse 32 maç 5 gol ortalaması (0,15) (yurtdışı ve türk futbolcusunun genel hayal kırıklığına bir örnek daha)

    galatasaray 173 maç 43 gol ortalaması (0,24)

    birinci ve üçüncü senelerinde 11,5 gol ortalaması tutturdu.
    ancak 15/16 ve 13/14 sezonlarında toplamda 5 lig golu kaydetti. eleştirilerin oluşma sebebi de ortalamasının çok altında kalmış olmasıdır. ancak bunu sadece umut bulut'a bağlamamak lazım. takım performansı ve babasının vefatı da etkilemiştir kendisini. şöyle düşünelim, galatasaray 13/14 sezonunda burak yılmaz 24 gol attı ve gol yükünü yüklenmişti. bu kadar formada bir burak yılmazın bulunduğu ortamda arka plana atılması normaldi. oynadığı maçlarda da mevki problemleri yaşadı. geçen sene zaten malüm.

    galatasaray'a da çok gol attığı için transfer edilmemiştir. 10 civarı gol atan mücadeleci bir oyuncu olduğu için transfer edilmiştir.

    ve her zaman mücadele ve koşmaaçısından çok iyi niyetli bir oyuncu olmasına karşın gerçekten galatasaray kalibresinde değildir. ilk geldiği günden beri bu bellidir. buna rağmen gitmemesi onun suçu değil, kontrat şartlarını kabul edenlerdir. bence rotasyon içinde kalıp direk 11 oyuncusu olmazsa üstündeki baskı daha azalır ve bu sene yine 10 golü bulabilir diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın