resim
Umut Bulut
Takım:Sarıyer
Mevki:Santrfor
Yaş:41
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 4488
    bu sözleşmeleri yapanlar galatasaray yönetimi, yani evet umut gitsin diyebiliriz, umuta kızabiliriz ama asıl kızılması gerekenler bu sözleşmeleri imzalayanlardır. umut biz istemesek te parasını alabilir. çünkü yaptığın her sözleşme sana bazı haklar getirdiği gibi karşı trarafa da haklar sağlıyor. o yüzden sözleşmeler imzalanırken iyi düşünmek gerekiyor.
    3 yıl sonra serdar aziz ve eren derdiyok için biz bu adamlara nasıl 2 milyonun üstünde para veriyoruz, a2 takıma gitsin bunlar diyebiliriz. ama iş işten geçmiş olacak.
    beşiktaşta gomez gibi ekstra bir adamın dışlnda geçen seneki maaş tavanı 1,5 milyon euroydu. türkiye için olması gereken rakamlar da bunlardır. türkiye'de 2 milyon verdiğin adam vergi avantajı nedeniyle avrupada 3 alıyor demektir. bu da avrupa piyasası için yüksek bir rakam.
    şimdi şunu düşünelim. rodrigez kötü bir performans gösterdi ama maaşı 700.000 gibi bir rakam olduğu için avrupaya kolayca transferi gerçekleşti. telleste benzer şekilde 1,5 civarı bir para alıyordu ve transferi sorun olmadı. ama eren veya serdar gibi adamlar için 2 milyonun üzerinde maaş verdiğinde ve kötü bir performansla birlikte bu adamların ücretini ödeyecek klüp bulamıyorsun. aynı şeyleri olcan ve tarık için de yaşıyoruz. o ücretleri bu futbolculara verecek herhangi bir takım yok.

    peki o zaman ne yapmak gerekir?
    özellikle böyle mali sıkıntının yaşandığı bir dönemde daha genç futbolculara yönelmek gerekir. bonservisi daha yüksek ama yıllık ücreti düşük. çok uç bir örnek ama misal bruma. bonservisi 12 milyon euro civarı, maaşı ise1,1 milyon. beşiktaş 2-3 yıldır yıllık maaşı düşük futbolcularla çalışıyor. performansını beğenmediklerini de kolayca gönderebiliyor. bu sistemde takımda revizyon yapabilme ve esnek davranabilme kabiliyeti sağlıyor.

    neyse bi ara umut için hindisten idaaları vardı. umarım gerçek olur. ama olmazsa da aldığı para için öncelikle umuta değil yönetimlere kızmak gerekir. çünkü hiçbir hatadan ders alınmıyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın