resim
Lucas Pezzini Leiva
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Ön Libero
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Brezilya
  • 171
    merak edilen soruya cevap veriyorum; bir sakatlık uzmanı olaraktan:

    - kendisinin sakatlığı "hamstring" dediğimiz kasın sakatlığı olup "aman aman bir durum değil" kategorisinde değerlendirdiğimiz bir sakatlık çeşididir. 24 temmuz 2016 günü huddersfield takımıyla yapılan maçta yaşanmıştır bu sakatlık. doktorların öngörüsüne göre de en kötü ihtimalle 4 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtilmiştir.

    hamstring sakatlığı nedir?

    elinizi poponuza, kaba et tabir ettiğimiz yere atın, attınız mı? heh... şimdi oradan bir 30 cm aşağıya doğru, uyluğunuzun arka kısmına doğru indirin. yani kaba et - baldır olarak tanımladığımız bacak arkası kaslar.

    burada normal bir insanda 2 takım, zenci bir insanda 3 takım tabir ettiğimiz kaslar bulunur. ısınmadan halısaha maçı falan yapıp da havadaki topa ayak uzatanınız varsa bu sakatlığı muhtemelen yaşamıştır. o bacak arkasındaki kalın kaslar birden gerilir, elektrik çarpmış gibi bir hissiyat verir. genelde "çat" diye bir ses de duyulur.

    2 ihtimal vardır;

    - ya oradaki kası yırtmışsınızdır ki bu bir kılcal damar patlaması şeklinde olur, bacağınızın arka kısmına kan toncukur (yerel ağızla toncukma derler, kan toplaması), ayağınızın üstüne basarken çok zorlanır ve acı çekersiniz ancak sakatlık sanıldığı kadar kötü olmaz, 4 günde bacak kendini toparlar, enjeksiyon yaptırırsanız (steroid takviye) 2 hafta içinde düz koşulara başlarsınız.

    - diğer ihtimal ise oradaki kasın atması - lif atması dediğimiz olaydır ki, kas açısından zengin bir bölge olsa da ayak üstüne basma olayı bir hayli zorlaşır. ayrıca iyileşme tam sürecinde yaşanmaz ise yeni antrenmanda tekrar etme riski yüksektir, bu nedenle bu sakatlığı yaşayıp lif attıran birey için (operatif müdahale olmazsa) iyileşme sürecinin ardından bir fizik tedavi süreci şarttır, bölgedeki diğer kas grupları güçlendirilerek atan lifin tolere edilmesi sağlanmaya çalışılır. bu sakatlığın dönüşü de 6-8 hafta arasında değişebilmektedir. - burak yılmaz bunu sık sık yaşar - hatalı ısınma, bilinçsiz ısınma ve vücudunu tanımama sonucu gerçekleşir bu sakatlık.

    gördüğüm ve edindiğim bilgiye göre lucas leiva'nın yaşadığı durum 1. şıktaki durum, yani kılcal damarları çatlatmış, sezon öncesi çok sık yaşanan bu sakatlığı yaşamış, muhtemeldir ki tatil dönüşü ilgili kasları yeterli çalıştırmadan klopp'un yüklemelerine maruz kalmış.

    yani özetle, sakatlanalı 1 - 1,5 hafta olduğu düşünülürse, süper kupa beşiktaş maçına yetişememekle birlikte ağustostaki milli maç arasının ardından takımla birlikte olacak şekilde iyileşecektir.

    endişe edilecek bir durum olmadığı kanaatindeyim... (galatasaray freelance sağlık ekibinden caki101 bildirdi)
App Store'dan indirin Google Play'den alın