resim
Umut Bulut
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:41
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 4472
    kendisini iyi falan hatırlamam.

    bu adam trabzonspor'un bile kapı dışarı ettiği, toulose'da 2009-2015 arasının en kötü transferi seçilmiş bir futbolcuydu. yabancı sınırı ve fatih terim'in 4-4-2 sevdası sebebiyle adeta yeniden doğdu, burak'ı kesip milli takımın as forveti olacak kadar iyi oynamaya başladı. fatih terim takımını herkes gibi 4-4-2 değil 4-2-3-1 oynatsaydı, hepimizin tahmin edeceği üzere umut bulut yedek kulübesinden dışarıyı nadiren görürdü. çünkü tek forvet oynayabilecek hiçbir vasfı yoktu. ama 4-4-2 dizilişinde, elmander ve burak gibi partnerlerle yanyana oynayacak ve onu besleyen selçuk-melo gibi isimlere sahip olacak kadar şanslıydı. bu sayede parladı ve galatasaray onun bonservisini aldı. kiralık olarak oynadığı ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı, bitiriciliği 20 üzerinden 4 olmasına rağmen galatasaray forması giydiği için şampiyonlar ligi'nde gol atabildi. eğer 2012 yazında fatih terim onu aldırmasaydı umut bunları ancak rüyasında görürdü. toulouse'da oynayan bu kabiliyetsiz adamı, ludogorets-bate borisov ayarındakiler hariç hiçbir şampiyonlar ligi takımı para verip de almazdı.

    galatasaray'ın umut'a kıyağı bununla da kalmadı. 2013'te bu adamı transfer ederken, dört sezon boyunca rüyasında göremeyeceği bir meblağ (sezon başına 1.800.000 euro) verdik. yabancı sınırı kalkmasına rağmen takımdan göndermedik, eğer fenerbahçe forması giyseydi 2015 yazında seve seve bir arap ülkesi takımına kiralanmıştı. "hayır ben fenerbahçe'de kalmak istiyorum" demeye kalksaydı, bütün medyasıyla taraftarıyla inanılmaz bir lince kurban giderdi. aziz yıldırım, bu kadar kötü oynayan ve 1.800.000 euro maaş alan bir adamı takımda barındırmamak için her türlü baskıyı kurardı. ama tanman-hamzaoğlu-özbek üçlüsünün gözüne ibrahimovic gözüken umut, takımdan kovulmak şöyle dursun, sneijder'in podolski'nin alamadığı övgüleri aldı. akılalmaz bir biçimde takımın en iyi oyuncusu muamelesi gördü.

    gelelim son sezona. yaşlanmasının da etkisiyle resmen mide bulandırıcı bir performans göstermesine rağmen taraftar umut'a fenerbahçelilerin güiza'ya yaptıklarını yapmadı. umut'a saldırmadı, tribünlerden topluca küfür etmedi. başka hiçbir büyük takım taraftarı bu adama karşı bu kadar müsamaha göstermezdi, ama galatasaray taraftarı kabahatin hamzaoğlu'nda ve çapsız yöneticilerde olduğunu bildiği için umut'un üzerine gitmedi. sonra umut'un yaşadığı korkunç olay sebebiyle taraftar bütün olumsuzlukları unuttu, umut'u bağrına bastı. kısacası galatasaray camiası, umut'a yapabileceği maddi manevi her türlü babalığı yaptı.

    bilmem farkında mısınız ama bu kadar kabiliyetsiz bir adamın bu kadar süre boyunca as oyuncu olarak galatasaray forması giymesi, bu kadar şampiyonluk yaşaması tarihte ender görülen bir olaydır, milyonda bir ihtimaldir. ancak inanılmaz tesadüflerin peşpeşe yaşanmasıyla mümkün olabilir, ki umut'un bu kadar sene galatasaray'da oynamasını sağlayan tesadüfler zinciri şaban filmlerinde bile olmazdı. terim'in 4-2-3-1 yerine 4-4-2 ısrarı, türk futbolunda son 20 yılın en az yerli forvet çıkan döneminin yaşanması, futboldan anlamayan bülent tulun'un umut'a 1.800.000 euro'dan 4 senelik kontrat vermesi, sonra hamzaoğlu gibi çapsız bir adamın galatasaray'ın başında olması, özbek gibi başka bir çapsızın da galatasaray'ın başkanı olması, bu ikilinin umut'u 2015-16 sezonu boyunca galatasaray'ın yegane forvet oyuncusu yapması. inanılmaz ama gerçek.

    bu ahval ve şeraitte, umut efendi utanmadan "gerekirse bir sene a2'de takılırım ama paramı kuruşu kuruşuna alırım" diyorsa bu adamı iyi falan hatırlamam, kimse kusura bakmasın. sana kariyerinin sonunda rüyanda bile göremeyeceğin bir itibar ve para kazandıran bir kulübe karşı bile bu kadar bencilce davranıyorsan hangi karakterden, hangi efendilikten bahsedebiliriz?

    umut galatasaray'ı azıcık sevseydi, geçen sene boyunca sadece 4 gol atabildiği için utanıp "hangi takım istiyorsa giderim, ben bu takımda oynamayı hak etmiyorum" derdi. ben umut'un yerinde olsaydım gerekirse futbolu bırakırdım ama galatasaray'ın benim yüzümden başarısız olmasına müsaade etmezdim.

    umut galatasaray'ı sevdiğinden çok parayı sevdi. bu yüzden benim gözümdeki yeri de okan buruk'tan farklı değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın