resim
Blerim Dzemaili
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:38
Boy:1.80
Uyruk:İsviçre
  • 968
    dün yaptığı (27 temmuz) basın toplantısında söylediği iki şey dikkatimi çekti. birincisi, ve en önemlisi elbette takımda kalmak istemesi. bunun için kontrat görüşmelerine de hazır olduğunu belirtti. muhtemelen aynı şartlarda veya daha zamlı bir sözleşme alamayacağını da biliyordur. şu an aldığı maaş 2 milyon 100 bin euro civarında. ve yanlış hatırlamıyorsam üç yıllık bir sözleşme imzalamıştı. yani bu sene onun da son sezonu, şimdiki sözleşmesine göre.

    1 buçuk milyon euro bandında bir rakama 3 yıllık yeni sözleşme imzalanır, maç başında da ufak da olsa artış yapılırsa ben de kalması taraftarıyım. yani maaşını oynadıkça kazanması modeli. maçbaşı da 10-12 bin euro'ya bu iş tamamlanır. dzemaili düzenli oynadığında, yerini de yadırgamadığında oldukça faydalı olabilecek bir isim. selçuk'un mevkisinde, hem selçuk'u da sürekli oynatıp randımanını düşürmemek, hem de onu rekabete sokabilmek için de faydalı olur bu. ayrıca selçuk'tan farklı ve tam da takıma faydalı olabilecek meziyetleri var. üç gün önce aarhus maçında bruma'nın ikinci golünde yaptığı gibi aniden ileri çıkıp, topla dikine sürebiliyor olması selçuk'tan uzun süredir göremediğimiz şeyler. bu özelliğini, bilhassa topla çabuk çıkmaya çalıştığımız anlarda olumlu kullanıp bir kontratak şansı bularak değerlendirebiliriz. dzemaili kesinlikle boş bir oyuncu değil, zira yıllarca italya'da istikrarlı olarak oynamış, isviçre milli takımı'nın mihenk taşlarından birisi olmuş bir oyuncu şansıyla veya bizim memlekette gördüğümüz gibi adam kayırma ile açıklanamaz.

    bir diğer husus da şu, 'geldiğim zamanki galatasaray ile şimdiki galatasaray arasında fark var' cümlesi. buna hemen ardından o dönemki hocasını da dahil ediyor. hamzaoğlu geldiğinden beridir dzemaili'ye belli ki tavır takınmış, zararına bile olsa kiralık göndermeyi istemişti. dzemaili'nin bu fikirlerinin değişmesinin en önemli sebebi de, takımda hak edene forma şansı verebileceğine inandığı bir antrenörün olması. zira aynı sebepler bruma için de geçerli. hamzaoğlu varken geçtiğimiz sene yaz döneminde sneijder, muslera ve chedjou dışında herkes gitti. hatta bence sneijder için de buna yeltenmeye kalktı, fakat sneijder'in arkasındaki müthiş taraftar gücü ve onun ismi karşısında buna rüştü yetmedi.

    bir önemli anekdot da şu bence, dzemaili bugün avrupa'da bir takıma gitse alacağı maaş galatasaray'da alacağından fazla olmayacak. hatta ülkemizdeki vergi oranlarını da düşünürsek, eline geçecek net miktar, gideceği yerdeki alması muhtemel para ile belirgin bir fark yaratacak. o da bunun farkındadır. çıkan haberlerdeki takımlara da baktığımızda (bologna, genoa vs) hiçbiri dzemaili'ye net 1.5 milyon euro verebilecek takımlar değil. bundan dolayı da takımla sözleşme uzattığında dahi olası bir maaş düşüklüğü karşısında alabileceği en yüksek rakamı da galatasaray'dan almış olacak. şu an 30 yaşında ve muhtemelen isviçre ile bir turnuva daha görecek. (2018 rusya dk) bu sezon gelebilecek olası bir şampiyonluk ile 2017-2018 sezonunda şampiyonlar ligi gibi bir vitrine çıkması da ufukta görülebilecek bir olay. evet, şampiyonluk şu an için bana da pek kolay görünmüyor, fakat genoa veya bologna ile serie a'da ilk 4 içinde bitirmesi daha da uzak bir ihtimal.

    ezcümle, dzemaili için riekerink gibi bir hocanın takımında olacak olması hem kendisinin hem de galatasaray'ın işine gelecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın