• 68
    -gym'i 21 saat tutma olayı bir şehir efsanesi. 21 saatiniz dolduktan sonra alabildiğiniz kadar gym alın. sonra shop menüsündeki kalkan aktif olunca elinizdeki gym sayısına göre coin ve stardustlarınızı alabilirsiniz. 21 saat boyunca korumanıza gerek yok. o sadece yeniden coin alabilmek için koyulan bekleme süresi.

    -lucky egg'i evolve biriktirip kullanmak en mantıklısı. bu kısmı biraz açayım;

    şimdi çeşitli sayfalarda dolanan bir xp kasma olayı var. bir çoğunuz okumuştur. ''lucky egg açtıktan sonra bir pokestop'a lure module atıp, pokemon avlayacak ve aynı anda evolve yapacaksınız ve xp'lerin anasını ağlatacaksınız.

    eğer bunu yapacaksanız evolve sayınızı gözden geçirin. 30'un üstünde evolve yapacaksanız lure module kullanmak pek mantıklı değil zira tek bir evolve işlemi aşağı yukarı 30 saniye sürüyor. donması takılması da cabası. kaba bir hesapla 30 evolve 20 dakikayı bulabilir. dolayısıyla lure'a gelen pokemonları avlamaya pek zamanınız olmayabilir.

    bu yüzden lucky egg'i evde olduğunuz zaman diliminde sakince biriktirdiğiniz 30-40 evolve işi için harcayın. arkadaşlarıma söylediğimde ''30-40 evolve nedir yuh'' diyenler oluyor. level 10'a kadar hiçbir evolve işlemi yapmaz ve alt maddede anlattığım xp pokemonlarını bıkmadan avlarsanız çok rahat biriktirirsiniz.

    -xp pokemonlarından kastım: pidgey, rattata, zubat, weedle, caterpie gibi kolay bulunan pokemonlar. bunları her gördüğünüzde avlayın ve candy'lerini biriktirin. işin sonunda topluca evolve yaptığınızda size güzel pokemonlar olarak dönüş yapmayacaklar ama bol bulundukları için bu pokemonlar sayesinde 30-40 tane evolve xp'si elde etmiş olacaksınız. atladığınız level sayesinde sokakta bulduğunuz her pokemonun cp değeri yükselecektir. xp çok çok önemli.

    -xp pokemonlarından daha değerli pokemonlar: oduo, oddish, venonat, ekans, exeggcute, bulbasaur, eevee gibi daha nadir çıkan pokemonları evolve yapacaksanız lucky egg ile level atlama işlemine dahil etmeyin. ben 30 evolve ile 12 level'dan 16'ya atladım ve bazı evolve işlemlerimden dolayı pişman oldum. mesela lucky egg anında 200 cp olarak evolve ettiğim venonat'ın lucky egg bitiminden sonra 400 cp'liğini kolayca yakaladım ve bekleyip onu evolve etseydim çok daha güçlü bir venomoth elde etmiş olurdum.

    -oyunun kilit pokemonlarından birisi eevee. lütfen eevee'yi evolve yapacaksanız minimum 300 cp hatta 400 cp olmasına özen gösterin. eğer bu değerden düşük eevee'leriniz varsa onu evolve ederek candy'lerinizi boş yere harcamayın. rattata'larla, pidgey'lerle dediğim şekilde level atlayın ve daha yüksek cp'li eevee bulmaya çalışın. ben 300 cp evolve edip 830 cp'lik vaporeon elde ettim. çok kötü olmasa da istanbul geneli vaporeon'ları arasında biraz ezik kaldı.

    -son olarak stardustları 20 level'ın altında harcamayalım. mesela level 14'üz ve elimizde 700 cp bir nidoqueen var. 17 level'da aynısının 900cp'liğini yakalayacağız ve 700'lüğe stardust harcadıysak boşa gidecek. peki neden 20 level?

    level atlamak için gereken xp'ler 20. level'dan sonra ciddi bir şekilde artmaya başlıyor.

    level 20 50k xp, level 21 75k xp, level 22 100k xp şeklinde devam ediyor. dolayısıyla artık hızlı level atlayamıyoruz ve sokakta bulabileceğimiz pokemon cp'leri sabitlenmeye başlıyor. işte stardusta ihtiyaç duyduğumuz kısım oralar. stardustları saklayın ve işin sonunda biriktirdiğiniz stardustlar ile diğer oyunculara fark atın.

    edit: çeşitli ekleme ve düzeltmeler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın