• 1393
    2-3 yil önce yabanci sayisini dü$ürerek ciddi ciddi galatasaray'in önünü kesmek istediklerini ve bunda ba$arili olduklarini dü$ünüyorum.

    gs istedigi her oyuncuyu alacak kapasitede. hem madden, hem manen. hatirlarsaniz, ünal aysal $öyle bir sözü vardi: galatasaray, arzu edilmesi gereken, seksi bir kulüptür.

    hamit, sneijder ve drogba gibi transferler bu sözün dogrulugunu ispatlar.

    galatasaray köklü, bir kültürü olan, mazisi ba$arilarla dolu bir avrupa kulübüdür. galatasaray avrupa'da tanidik bir simadir ve bunda kesinlikle uefa ve süper kupa'nin etkisi vardir.

    daha önce muhakkak yazmi$imdir ama tekrar etmekte bir zarar yok. ha, fayda da yok, zira i$ i$ten geçti artik.

    deginmek istedigim nokta $u:

    pe$pe$e gelen $ampiyonluklardan sonra birileri el frenini çekti ve saçma sapan bir yabanci kurali getirdi. bu dönemde n'oldu? iç piyasa hareketlendi, güç kaybetmek istemeyen galatasaray tarik çamdal gibi vasat bir oyuncuya sirf bu kural yüzünden 4.75 milyon euro vermek zorunda kaldi. onun öncesinde 2.75 milyon avro'ya gelen salih dursun a hiç deginmiyorum bile! bir de bu adamlara euro üzerinden maa$ baglandi, oooh, kebap!

    tek sorumlu tabii ki tff degil. yönetimlerinde elbet hatalari oldu fakat onlari yanilgiya dü$üren yine tff'nin sürekli degi$tirdigi yabanci kararlari oldu.

    bakin bakalim bjk ve fb o dönemlerde kaç tane yerli transfer yapmi$?

    $imdi gelde fbjk tff i$birligi deme.

    zira fb ve bjk zaten avupa'dan men yemi$ti, yani $ampiyon olsalar bile avrupa'da oynayamiyorlardi. cimbom almi$ ba$ini gitmi$, üst üste gelen $ampiyonluklar, $ampiyonlar liginde çeyrek final..

    ne yapilmaliydi? önce yabanci kurali getirilip, galatasaray'in daha da farki açmasi engellenecek, ardindan da fatih terim'e milli takim için teklif götürülecekti.

    komplo teorisi falan degil, bunlar ya$andi. amaca ula$ildiginda ise yabanci kurali tekrardan kalkti. $imdi bu 4.75, 2.75 milyon avro, uzun süreli mukaveleler ve tonla maa$ yükünün hesabini kim verecek?

    yabanci kuralindan en fazla zarara ugrayan takimin galatasaray olmasi bir tesadüf mü yoksa..
App Store'dan indirin Google Play'den alın