• 14
    maç hakkında hiçbir araştırma yapmadım. menderes türel ve mevlüt çavuşoğlu katılabilir ama cumhurbaşkanının ne işi var denilmiş. tam aksine, uluslararası ilginin olacağı bir maçta, maç yapılan ülkenin cumhurbaşkanının 5dk sahada yer alması ciddi bir destektir ama belediye başkanı ve o ilin millvetvekili(sanırım aynı zamanda dışişleri bakanı oluyor kendisi) en fazla başlangıç topuna falan dokunabilir. kim takar onları?

    vakıf yardımı maçı olduğu da gözardı edilmiş yine bizim sosyal medya muhalifleri tarafından. hangi vakıf? samuel eto'o vakfı. nerede faaliyet gösteriyor? afrika. hemen websitelerine giriyorum ve şu bilgiye ulaşmam 30 saniyeden daha kısa sürdü. http://www.fundacionsamueletoo.org/.../en/how-is-it-funded

    funding
    the samuel eto’o private foundation obtains its income solely from voluntary contributions.
    the main sources of these contributions are:
    - the foundation’s board members
    - governments
    - governmental organisations
    - non-governmental groups and private individuals

    adamların fon kaynağının çoğunluğunu devlet ve devlet kuruluşları karşılıyor. kişisel yardımlar ve diğer devlet ile bağı olmayan örgütler de kaynak oluşturuyor ancak listeden görüldüğü üzere daha çok devletlerle iletişim halindeler. sadece kaynak oluşturulması yönünden değil farklı ülkelerde faaliyet gösterip projeler üretildiğinden yine devletlerle sıkı ilişkiler içinde olmaları normal.

    maça dönelim. antalya'da keyif yapmak için maç yapmıyor adamlar. gösteri maçı da değil bu. vakıf yardımı. böylesine bir maçta, yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı, maçın oynandığı ülkenin cumhurbaşkanının yer almasından daha normal ne olabilir? üstelik bu ülke, afrika'ya maddi manevi en fazla desteği veren birkaç ülkeden biri. bölgenin en önemli ülkelerinden biri. yardım konusunda pek çok ülkeye ders verebilecek bir ülke. iç ve dış eleştirilere rağmen milyonlarca mülteciye kapısını açmış bir ülke. zarar görmesine rağmen bunu kararlılıkla devam ettiren bir ülke. sadece bugün değil, geçmişte de benzer durumlarda çevresindeki ülkeler olsun, uzak diyarlardaki memleketler olsun, ilk yardım eden devletlerden biri olmuş. böylesine bir maçta tanınmış bir devlet liderinin yer alması diğer devlet adamlarının desteği açısından önemli. maçta yer alacak futbolcular ise devletlerin değil, bireysel ve ticari markaların ilgisini çekme amacında.

    diyeceklerim bu kadar. ''cımhırbışkınının nı ışı vır yıı ıff yını bıtın ılgı ının ızırındı ılıcık şıv yıpıcık.''

    not: maç hakkında konuşan kimse yok. adamlar erdoğan'ı tartışıyor. en azından türel ve çavuşoğlu'nun ne işi var diye eleştirin, cımhırbışkınının nı ışı vır yıı demeyin. adama gülerler. ama siz halinize ağlayın bence. atilla taş muhalifliğinden farklı bir çizginiz olsun lütfen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın