resim
Blerim Dzemaili
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:38
Boy:1.80
Uyruk:İsviçre
  • 905
    kendisini öven taraftarların görmesi gereken bir nokta var. evet blerim dzemaili kaliteli bir orta saha ancak kendisi galatasaray'ın yaygın olarak oynadığı 4-4-2 yada 4-2-3-1 diziliminin oyuncusu değil.

    blerim dzemaili savunmanın önündeki ikiliyi oynayamaz. dzemaili mesela 2014 şampiyon olan fenerbahçe'de mehmet topal'ın önündeki ikiliden bir tanesini oynar. kendisi 1 ön libero 2 mc ile oynayan bir orta sahada sağ iç sol iç oynayabilen yada biraz daha serbest rolde oynayabilen bir oyuncu.

    dolayısıyla isviçre milli takımında çok iyi oynayabilir çünkü adamlarda behrami ön libero önünde xhaka ile birlikte oynuyor ancak xhaka yada behrami'den biri çıkar bir tane ofansif orta saha koyulursa dzemaili isviçre milli takımında da bu kadar etkili oynayamaz. haliyle biz onu sneijder'in arkasına atarsak ya da 4-4-2 de orta sahaya koyarsak verim falan alamayız ki alamadık da. hatırlayın prandelli de dzemaili'yi oynatırken 4-3-1-2 taktiği ile sürüyordu takımı sahaya. dzemaili ön libero ya da defansif oyun kurucu değil sol iç pozisyonunda hafif serbest rolde oynuyordu. hamza 4-4-2 ve 4-2-3-1 arasında zaman zaman gidip gelirken dzemaili'den kupa maçlarında bile doğru düzgün verim alamadı bu taktiklerin oyuncusu olmadığı için.

    tabi maaşının %70 ini ödeyerek kiralamak her türlü saçmalık. bunu da belirtmek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın