• 134
    10 haziran 2016 fransa romanya maçına namı diğer euro 2016 açılış maçına 4-3-3 formasyonu ile başladılar.

    rami-koscielny hattı turnuvanın en iyisi değil elbette ama iyi bir milli takım ikilisi sayılır aslında ancak duran toplarda çok kafa vurdurdular bu bir soru işareti oluşturdu gerçekten.

    sağ bek sagna iyi bir sezon geçirmedi dün de çok etkili değildi. sol bek evra ise penaltıya sebebiyet verse de daha etkili gözüktü, bu seviyede bile hala bu adamın rol alabileceğini gördük. yedeği de digne o da iyi sezon geçirdi.

    kante, matuidi ve pogba ikilisinin gerisinde oldukça defansif bir roldeydi. matuidi sol iç pogba sağ iç oynadı. burada asıl performansı tartışılan pogba oldu çünkü ofansif katkısı çok sınırlı kaldı. pogba juventus'ta takip edebildiğim kadarıyla daha çok sahanın sol yarısında oynuyordu. sağ ayağını daha iyi kullandığını düşünürsek daha geniş bir saha görüşü oluyordu. dün ise sağ içteki düşük performansının bununla alakası olabilir diye düşünüyorum.

    payet daha serbest bir roldeydi maçın da yıldızı oldu zaten. griezman hala şampiyonlar ligi finalinde kaçırdığı penaltıda kalmış gibi çok düşük konsantrasyonla oynadı. oysa bu takımın pogba ile birlikte en önemli iki oyuncusundan biri bana göre. giroud'un attığı golde süzülmesi zor bir faul vardı. kalecinin elini kaldırmasına engel oldu sol koluyla çünkü.

    favori ev sahibi zorlanması normal bir maçta psikolojik olarak göstermesi gereken gelişimi maç içerisinde yeterince gösteremedi. defansif anlamda bazı soru işaretleri oluşturdu. ancak zengin oyuncu grubuyla neden favori gösterildiğini bu kadar çok kişinin vasat performansına rağmen kazanarak gösterdi diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın