• 1134
    keyfine göre entry silen, fazla alıngan ve okuduğunu pek anlayamayan moderatör. madem yazılarımız insanların keyiflerine ve ruh hallerine göre silinecek ne diye burada bir şeyler yazmaya çalışıyoruz ki?

    olay dün gece alp yalman başlığına, insanların galatasaraya hizmetten başka bir şey yapmamış bir başkanla, galatasaray sözlükte, alay ve hakaret etmelerinden rahatsız olup yazdığım entrynin silinmesi.

    silme gerekçesi önceki entrylere cevap niteliğinde olmasıymış. gerçek nedeni ise goygoyu kendsinin başlattığını zannedip entryde, moderatörlerin bu duruma nasıl müsaade ettiklerini sorgulamamı üzerine alınması. aksi olsa aşağıda paylaştığım entryler de silinirdi. zaten aksi olsa bu sözlükteki entrylerin %90'ının silinmesi lazım. aşağıdaki entrylerde hakaret de var, önceki entrylere gönderme de. sadece benimkinde moderatör lafı geçtiği için, arkadaş da bu lafı üzerine alındığı için silmiş geçmiş.

    ---aynı gün alp yalman başlığına yazılan bazı entryler (hala canlılar)---

    #1971374 no'lu entry "bahçe cücesidir. ot, börtü, böcek saran bahçeye göstermelik süstür. böyle sakallı, tonton havasında ama içi boş. görüşmelere de futbol ulemamız mehmet özbek'i gönderir."

    #1971438 no'lu entry "çılgın bedişin dedesi değil mi ya ?"

    #1971443 no'lu entry "abraham setrakian kılıcını çekip vampir kesmeden hemen önce."

    #1971467 no'lu entry "dalga geçenlerin destur çekmesi lazım. kendisi galatasaray efsanesidir."

    #1971514 no'lu entry "galatasaray sözlük'te kendisi ile de dalga geçildi ya harbi yazık.yaşı yeten zaten yapmaz da yaşı yetmeyen de okusun ya da dinlesin bir büyüğünden kendisi kimmiş, bu kulüp için ne yapmış?

    şu anda başarılı olur, olmaz o ayrı ama alp yalman dedin mi bir duracaksın..."

    "#1971515 no'lu entry "kimsenin destur çekmesine, durmasına, biat etmesine, ceket iliklemesine, hedesine, hödösüne ihtiyacı yoktur. geçmişte yaptıkları, geçmişte kalmıştır. geçmişte yaptıkları için, teşekkür edilir. iyi ki yapmıştır, bitti. son. hikayenin sonu. gidip devam filmi çekmek zorunda mıyız? insanlardan da devam filmini oturup izlemesini talep etmek zorunda mısınız? bu adama saygı duyulur. ama bu saygı, 2016 senesinde görev verilerek mi gösterilir sadece? bak sen şu işe.

    arkadaş, yaşını beğenmedi ve eleştiriyor insanlar. bitti. hayır hangi mecrasınız ki bir de size açıklama yapılacak? kulüp taraftara hesap vermiyor, oturup taraftar taraftara mı hesap verecek?"

    ---aynı gün alp yalman başlığına yazılan bazı entryler (hala canlılar)---

    bu da benim silinen entrym

    "galatasaray sözlüğün büyük galatasaraylı yazarları kendisi ile dalga geçmektedir. fatihi allah, ardayı peygamber, meloyu asrın futbolcusu, ünal aysalı efsane zanneden, allahın günü meloya, fatihe, lucescuya, aysala belki döner diye dilenen insanların yazdığı sözlükte alp yalmana, ünal aysaldan sadece 1 (bir) yaş büyük alp yalmana yaşı üzerinden saygısızlık yapılıyor. hayır yalmanın hizmetinin zekatını yapabildi mi acaba aysal bu kulübe? olmayan paraları fatihle beraber iç edip bizi iki bilekliğin parasına muhtaç eden adamın arkasından ağlayanların bu kulübe kasasında + parayla avrupada ve türkiyede büyük başarılar yaşatan alp yalmanı küçümsemeleri şaka gibi. bu yaşta kulübe ne katkı verecek dersin eleştiri olur, özbekin bir tarafını kurtarmak için kendini ortaya atmasaydı dersin tartışırız ama sen kimsin galatasaraya faydadan, hizmetten başka birşey yapmamış efsane bir başkan ile galatasaray sözlükte incisözlük seviyesinde dalga geçiyorsun. haydi bunların yaşı yetmiyor, galatsaray terbiyeleri yok, moderasyondaki vatandaşlar da mı galatasaraylılıktan nasiplerini almamışlar? eleştirmek başka, alay etmek başka. nasıl müsade ediyorlar? onların da galatasaray bilgisi 2000 yılından mı başlıyor acaba? yoksa burası antu oldu da haberimiz mi yok?"

    bu entry o sinirle yazılmış ağır bir entry. silmek isteyen hakaret bulup silebilir. alp yalman'la ilgili alay edilen, hakaret edilen diğer entryleri de silerse tabi. gıkımız çıkmaz. silmek isteyen arkadaşın yaptığı gibi öncekilere cevap diye de silebilir, benzer diğer entryleri de silerek. mesele silmesi değil, kendisi için yazıldığını zannederek sadece bunu silmesi. üstelik moderasyonun bu duruma nasıl müsaade ettiğini sormama rağmen o bu entryyi, alp yalman goygoyunu kendi başlattığı noktasından hareketle direk kendisine yazılmış zannetmiş. o yüzden de bir tek bunu silmiş.

    bu mu oldu artık galatasaray sözlük. böyle mi yönetilecek? aydınlatsınlar da, durum buysa daha fazla zaman harcamayayım bu sözlükte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın