resim
Gustav Per Fredrik Engvall
Takım:Värnamo
Mevki:Santrfor
Yaş:27
Boy:1.85
Uyruk:İsveç
  • 2
    --- alıntı ---

    doğum tarihi: 29.04.1996 (19 yaşında)

    mevki: santrafor

    takımı: ifk göteborg

    ülkesi: isveç

    değeri: 1.000.000 €

    sözleşme sonu: 31.12.2017

    profil

    kalmar doğumlu olan engvall futbola färjestadens goif takımında başlamıştır. bir süre sonra bu yerel takımda gösterdiği performansla doğduğu şehir kalmar’dan ayrılıp 2012 yılında göteborg ile 3 yıllık sözleşme imzalar.2013 yılında henüz 17 yaşına girmemiş iken isveç kupası için kadroya alınır ancak oyuna girme fırsatı bulamaz. aynı yıl if brommapojkarna maçında göteborg için ilk maçına çıktı. asıl kendini gösterdiği, bir sezon sonraki yerini garantiye alacağı turnuva ise şuanda çok yakından tanıdığımız kelechi iheanacho’nun parladığı 2013 u17 dünya kupası’dır. turnuvadaki ilk maçında 2 pozisyona girip 2’sini de gol yapan engvall takım arkadaşı valon berisha ile beraber çok dikkat çekti. 2.maçta da iyi oyununu sürdürdü ancak istikrarını devam ettiremedi ve turnuvayı 3. bitiren isveç’te valon berisha ve carlos strandberg’in gölgesinde kaldı. turnuvanın dönüşünde düzenli olarak sonradan girdiği maçların ardından 18. haftadaki malmö maçında ilk golünü attı ve bundan sonraki maçlarda ilk 11’deki yerini garantiledi. sezonu 8 gol 3 asistle tamamladı, son maçta ise hat-trick yaparak isveç ligi tarihinin hat-trick yapan en genç oyuncusu unvanını kazandı. o sezonu da en iyi genç oyuncu ödülüyle kapattı. 2014-2015 sezonunu ise kendi oyununu iyice oturttu ve takımında en fazla gol atan oyuncunun 10 gol attığı sezonu 5 gol 4 asistle tamamladı. bu sezon ise takımı göteborg ile belenenses’e elenerek avrupa ligi’nde kendini gösterme fırsatını kaçırdı.

    kariyeri boyunca 4-4-2 dizilişinin yardımcı forveti göreviyle sahada yer aldı .göteborg ve isveç milli takımının alt yaş kategorileride çok ender olarak bu dizilişten taviz verdiği için başka bir dizilişe alışması uzun sürebilir. ileri uçta tek başına sahaya çıktığı veya 4-4-1-1 dizilişinin forvet arkasında yer aldığı maçlarda bu problemi yaşadığını görebiliyoruz. ingiltere’de bazı takımlar tarafından genç yaşta deneme antremanlarına çıkan engvall u17 dünya kupası’ndan beridir avrupa’nın orta sınıf takımları tarafından takip ediliyor.

    güçlü yönleri

    defans oyuncusunun müdahalelerine rağmen düşmeden, devam edip direk dibine vuruşunu yapması onu tanımlayan pozisyon aslında. en önemli özelliği mücadeleci, azimli, iş ahlakı yüksek bir oyuncu olması diyebiliriz. gollerine baktığımızda onu şanslı inzaghi tipi bir forvet sanabilirsiniz ancak engvall maç içinde o kadar fazla deniyor ki sonunda golü buluyor. bu psikolojik özellikleri takımının puana ihtiyacı olduğu maçlarda öne çıkmasını sağlıyor. skora katkı yaptığı maçların hiçbirinde takımının kaybetmemiş olması bunun en büyük kanıtı. gol vuruşlarını genelde direk dibine yapmayı seçiyor bu yüzden kaleyi buldurduğu toplar genelde gol oluyor. arkası dönük iken topla buluştuğu anda 1.85 boyunda ve 81 kilo olmasına rağmen u17 çeyrek finalinde arjantin karşısında gösterdiği gibi inanılmaz derece rahat topla önüne dönebiliyor, zaman zaman topla kat etmeyi deneyebiliyor bu durumlarda asla yıkılmaması onu defans oyuncularından rahat kurtulmasını sağlıyor.

    zayıf yanları

    yüksek gol yüzdesine sahip olabilecek bir oyuncu imajı çizmiyor, bu da takımın gol sayısına yansıyor. göteborg ligi 2. bitirmesine rağmen ilk 6’daki hiçbir takımdan daha fazla gol bulamadı. bazen küçük slalomlar sergilese de teknik özellikleri çok da yüksek değil. yandan gelen ortalarda kafa vuruşlarını geliştirmesi lazım. ligimizde kayserispor’da pek iz bırakamamış emir kujoviç’in son gol kralı olduğu bir ligde oynuyor olması başka bir handikapı. göteborg dizilişi, taktiği ve oyun içi varyasyonları oturmuş olan bir takım bu yüzden başka sistemlerde sorun yaşayabilir örneğin forvette tek başına oynayacağı maçlarda umut bulut etkisi yaratacağı maçlar olacaktır.

    benzediği oyuncular: ola toivonen (sunderland), johan elmander (bröndby if), alan shearer

    fiziken, oyun yapısı ve psikolojik özellikleri itibariyle toivonen ve elmander’i andırsa da onlardan bir tık daha yetenekli olduğunu düşünüyorum. vuruş repertuvarını geliştirebildiği takdirde alan shearer olabilir.

    gelebileceği takımlar: fenerbahçe, galatasaray, beşiktaş, trabzonspor, bursaspor

    ortalama 2 ile 3 milyon euro arası bir transfer bedeli var. göteborg’un topu hücuma taşırken tarzı, orta saha ikilisinin ters toplarla genelde bekleri hücuma kattığı fenerbahçe’yi çok andıran bir yapı. link up larla başlayıp özellikle sağ bek emil salomonsson’nun ortalarıyla sonuçlanan hücumlar fenerbahçe’ye çok tanıdık. son sezonda piyasa değeri %150 artmış bir oyuncudan bahsediyoruz, 2 kez milli de olması ve bu maçlarda dikkat çeken bir performans sergilemesi türkiye’yi seçmesini zorlaştırıyor. elmander’in onu galatasaray’a önerdiği haberleri ortada dolaşsa da engvall stoke city televizyonuna çıkarak bir anlaşma olduğu izlenimini verdi.

    --- alıntı ---

    http://trscouts.com/gustav-engvall/
App Store'dan indirin Google Play'den alın