resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 2514
    8 milyon euro'dan daha düşük bir bedelle sattığımız taktirde zarar edeceğimiz oyuncumuz.

    istatistiklerinde en dikkat çekici unsur, isabetli pas yüzdesinin yüksek oluşu, geriden oyun kurabilmesi ve topla ileri çıkışları. ayrıca ikili mücadele kazanma oranı da fena sayılmaz.

    kendisini seviyorum, taraftarın bir çoğu tarafından da halen sevilen bir oyuncu fakat bir defans oyuncusunun asli görevi olan rakibi durdurma, kesicilik, pozisyon alma vb. defansif görevleri haricinde neredeyse herşeyi iyi yapıyor. özellikle topu oyuna sokabilme, topla çıkabilme, isabetli pas yüzdesi gibi istatistikleri avrupa'daki üst düzey stoperlerden bile neredeyse daha iyi ama gel gelelim asli görevi olan defansif katkısı yetersiz. takım savunmasının da zaafiyeti göstermesi chedjou'nun defolarının ortaya çıkmasında etkili. chedjou'nun istatistiklerine bakalım bir de;

    chedjou (süperlig istatistikleri)
    19 maç-1gol-2asist
    %87 pas isabeti ile oynamış, maç başı 44 isabetli pas atmış. (mükemmel)+(sadece süperlig değil bu alanda avrupa'nın da en iyileri arasında)
    maç başına 1,4 dribling yapmış (topla ileri çıkışları)-(yine bu alanda da en iyilerden hatta belki de en iyisi)
    %65 ikili mücadele kazanma oranı (fena değil, ama kjaer %71) - (bence de bu oran en az %70 veya üzerinde olmalı) - (daha güçlü olmalı)
    maç başı 1,1 top kazanmış, 1,3 hava topu mücadelesi kazanmış. (işte asıl eksik olan kısım tam da burası, en az 2 top kazanma-2,5 hava topu kazanma olmalıydı)

    işin enteresan tarafı chedjou bu istatistikler ile takımımızdaki açık ara en iyi stoper. savunma oyuncularımızın ne kadar kötü olduğu buradan anlaşılıyor.
    tüm bu bilgiler ışığında iyi bir takım kurgusu, iyi bir takım savunmasında chedjou'dan çok daha fazla verim alıp, onun pozitif özelliklerinden faydalanabilir miyiz bilemiyorum.

    ya da chedjou'yu 8 milyon veya mümkünse daha yüksek bir fiyata chedjou'yu satıp, bu para ile daha genç, hava hakimiyeti ve kesicilik özellikleri daha etkin olan 2 tane stoper alabiliriz, bu da bir diğer alternatif. bu sezonki performansı ile bence artık yeri doldurulamaz bir oyuncu değil, daha iyisine ihtiyacımız var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın