• 237
    sportif a.ş. yönetimine atanarak, florya sorumlusu olmuş eski başkan.

    burada görev tanımı çok önemli. kimi kaynaklar futboldan tek sorumlu olacağını yazmış falan ama ben öyle bir şey olacağını sanmıyorum. transfer, hoca gibi faktörlerde etkin rol oynayacaksa ben geçmiş olsun diyorum şimdiden çünkü günümüz dinamikleri gerçekten farklı.

    artık yabancı sınırı yok. maddi sıkıntı içerisindeki kulüp için bence yakın gelecekte en önemli yer scout. kendisinin dünya futbolunda bihaber olduğuna kalıbımı basarım. yani 90lardaki gibi sınır ve anadolu kafa çıkarmış yerli topçu devri kalmamıştır. artık futbol globaldir.

    bu global ve endüstriyel futbol dünyasında b sınıf avrupa takımlarının transfer metodlarında iki yol öne çıkar. bir: gözden düşmüş yıldız oyuncu ikincisi ise gelecek vaadeden genç yetenek çok ana iki kalıp olarak sınıflandırırsak. alp yalman isminin bir ikisi ile de alakası olduğunu sanmıyorum yani şöyle ki dünya futbolunu bilen profosyonel bir ekip yerine hasan'ın çok övdüğü x topçusu kuşağından gelen birisi için ve aradan geçen yıllarda piyasada olmadığı için bir gelişim kaydettiğini de düşünmüyorum.

    bunların hepsini alt alta toplayınca muhtemelen mehmet topal için olmadık paraları gözden çıkarabilecek irade kendisinin iradesidir.

    ismini duymadığımız alman bir antrenör getirebilecek irade de kendisine aittir.

    sabri ile sözleşme uzatmayı düşünen irade de kendisine aittir.

    semih kaya'yı gelecek yıl takıma monte etmeyi düşünen irade de onun iradesi olabilir.

    bakın bu saydığım kararlar bile kafasının günümüzde değilde hala 90'larda olduğunun kanıtıdır. muhtemelen daha kötü günler bizi bekliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın