resim
Mertan Caner Öztürk
Takım:Kocaelispor
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Türkiye
  • 333
    yakup çınar kendisiyle bir röportaj yapmış.

    --- alıntı ---

    galatasaray alt yapısından çıkan ve benfica maçındaki futbolu ile akıllarda yer edinen mertan caner öztürk futbol hayatına manisaspor’da devam ediyor. takımının bu sezon ptt 1. lig’e yükselmesinde büyük paya sahip olan mertan caner öztürk sporcope’a konuştu.

    mertan caner öztürk’ü galatasaray taraftarı 12 kasım 2011 yılında benfica’ya karşı gösterdiği 20 dakikalık performansla tanıdı. genç oyuncunun o gün kaderi değişti. 2 gün sonra hayalini kurduğu galatasaray ile profesyonel sözleşme imzaladı. sonraki süreç onun için çok iyi geçmedi. altınordu ile şampiyonluk yaşayan mertan daha sonra manisaspor’a transfer oldu. bu sezon 2. lig’de 28 maça çıkarak 4 gol atan kanat oyuncusu sporcope’a konuştu. manisaspor ile yaşadıkları şampiyonluğu anlatan mertan, “bir gün yeniden galatasaray forması giymeyi hayal ediyorum” dedi.

    manisaspor’da güzel bir sezon geçirdik ve şampiyon olarak ptt 1. lig’e yükseldik. maddi krize rağmen iyi işler yaptık. takım hiç bir zaman dağılmadı. sadece hedefe odaklandık. hocamızda çok iyi gayret gösterdi. sezon başında küme düşer diyorlardı. ama çok şükür şampiyon olduk.

    herkes seni galatasaray formasıyla benfica’ya karşı gösterdiğin 20 dakikalık performansla tanıdı. o zaman takımın başında fatih terim vardı. o günden sonra profesyonel sözleşme imzaladın zaten.

    o maç sırasında milli takım arası vardı. fatih hoca alt yapıdan 3 oyuncu götürmüştü. o maçta da nasip oldu şans buldum. son 20 dakika oyuna girdim ve hayatım değişti. o 20 dakika benim adıma çok güzel geçti. 1-2 gün içinde de profesyonel sözleşme imzaladım.

    fatih terim galatasaray’daki oyuncular için büyük bir şanstı dimi?

    o dönemde büyük bir şanstı. oyuncuları yukarı vermek için emek veriyordu. fatih hoca gittikten sonra zaten bizim diğer takımlara gitmemiz kaçınılmaz oldu.

    galatasaray’dan ayrılık sürecin nasıl oldu?

    galatasaray ile avusturya kampına gitmiştim. fatih hoca beni ve berk ismail ünsal’ı almıştı sadece. sezon başı kamptan döndükten sonra ümit davala takımın çok kalabalık olduğunu söyledi. kiraya gitmemiz gerektiğini ya da a2 takımda kalmamızı söyledi. fatih hoca ise a2 takımda kalmamızı istedi. gözümün önünde olsunlar dedi. biz de kalmaya karar verdik. hazırlık maçına gittik takımla. a takımla çok az beraber olabildik. sonraki sezon başka bir takıma kiralık giderek kendimi geliştirmem istendi ve altınordu’ya gönderildim. bende oynamak istiyordum. altınordu’ya opsiyonlu gittikten sonra fatih hoca da 3 ay sonra galatasaray’dan ayrıldı. sonrası ise mancini ve prandelli geldi ve hiç bir şekilde bizimle ilgili talepleri olmadı.

    galatasaraylı taraftarları o benfica’daki 20 dakikalık performansın ile heyecanlandırmıştın. şimdi manisaspor ile ptt 1. lig’e yükseldin. mertan caner öztürk’ün bundan sonraki hedefleri nedir?

    galatasaray taraftarına şimdi bile sonsuz teşekkürler ediyorum. her zaman sosyal medyada olsun, sokakta olsun tanıyanlar yanıma geliyor benimle konuşuyor. bu çok güzel bişey. inşallah manisaspor ile birlikte kariyerim yeniden yükselişe geçer. benim büyük hedeflerim var. bilal kısa 32 yaşında galatasaray forması giyebiliyorsa yasin öztekin 27 – 28 yaşında galatasaray’a transfer oluyorsa ben de yeniden galatasaray forması giyebileceğimi düşünüyorum. hayalim o 20 dakikadan çok daha fazlası. bu kez basamakları adım adım tırmanıyorum. zirvede galatasaray var. inşallah tekrardan nasip olur.

    galatasaray kötü bir sezonu geride bıraktı. sende takip ediyorsun. bu sezonla ilgili neler söyleyeceksin?

    bu sezon gerçekten bizi de üzdüler. çok istenilen sonuçlar alınmadı. çok fazla antrenör değişikliğini doğru bulmuyorum. fatih hocadan sonraki sezonlarda kardo kalitesi anlamında da düşüş yaşandı. ama önümüzdeki sezondan itibaren galatasaray yine iyi bir çıkış yakalayacaktır.

    sizden sonra galatasaray alt yapısından oyuncu çıkmadı. gerçekten galatasaray alt yapısında iyi oyuncu mu yok? yoksa oyuncuların çıkmasını sağlayacak sistem mi yok?

    dorğu söylüyorsunuz. bizim jenerasyondan sonra hiç bir şekilde oyuncu gelmedi. ama alt yapı hocalarıyla da konuşuyorum. olmadığını söylüyorlar. olsa zaten a takıma çıkartacaklarını üstüne basa basa söylüyorlar. gerçekten galatasaray alt yapısında oyuncu kalitesi düştü. a takımı gerçekten zorlayacak ve sırıtmayacak oyuncu sayısı çok az.

    galatasaray alt yapısından a takıma yükselen oyunculara gereken önem verilmiyor mu? daha açık sorayım maddi anlamda çok az mı para veriliyor?

    bende yaşadığım için söylüyorum. galatasaray alt yapısından çıkan bir çok oyuncu komik rakamlara profesyonel sözleşme imzalıyor. a takımdaki diğer oyuncularla arada uçurumlar var.

    senin yaş kategorinden süper lig’de beğendiğin kimler var?

    emre çolak’ı çok beğeniyorum. bence kendi yaş kategorisinin türkiye’deki en iyisi. zaten deportivo’ya transfer oldu. ben ispanya ligi’nde emre çolak’ın kendini çok rahatlıkla gösterip diğer büyük takımların radarına gireceğini düşüyorum.

    a milli takım’ın euro 2016’daki şansını nasıl değerlendiriyorsun?

    euro 2016’da fark yaratacağımızı düşünüyorum. milli takım’a çok güveniyorum. hazırlık maçlarında da performansımız çok iyi. özellikle arda turan turnuvaya damga vurabilir. çeyrek final – yarı final neden olmasın.

    --- alıntı ---

    kaynak : http://sporcope.com/...geri-donecegim-90686
App Store'dan indirin Google Play'den alın