• 17
    elemelerde üçüncülerin play-off oynamasının sebebi turnuvaya katılan takım sayısının 24'e çıkarılmasıdır. turnuvada 6 gruptan ilk 2 ve son 16'yı oluşturmak için gereken 4 takım da altı grup üçüncüsü arasından belirlenecek. peki gruptan çıkan eskisi gibi direkt çeyrek final mi oynayacak? hayır. bu detayı fark etmiyor insanlar. yani biliyorlardır mutlaka ama gruptan çıkmak büyük bir olay değil. euro 2016'da gruptan çıktığınızda, daha önceki avrupa şampiyonalarına katılmış ülke kadar başarı elde etmiş oluyorsunuz bir nevi.

    şahsen daha fazla takımın yer alması benim hoşuma gitti. çünkü sürpriz yapacak, turnuvayı renklendirecek takım sayısı artıyor bu şekilde. tek sevmediğim şey 6 grubun olması ve 6 üçüncü arasında 4 takımın çıkma olayı. buna da bir çözüm bulurlarsa güzel olur. işte bunlar hep matematik.

    gruba dönecek olursak, bir galibiyet almamız lazım. bunu ilk maçta hırvatlara karşı almamız bizi çok rahatlatır. diğer iki maç sadece gruptan kaçıncı olarak çıkacağımızı ve diğer gruplardan kiminle oynayacağımızı belirler. tek maçlı eleme olduktan sonra rakip o kadar da fark etmiyor bizim için. sonuçta ortada bir 90 dakika oluyor ve her şey olabiliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın