• 4
    galatasaray bu mecrada basketbol oynamasa gram umrumda olmaz açıkçası avrupa basketbolu. benim için euroleague, eurocup falan açıkçası çok bir şey ifade etmiyor. benim için önemli olan, galatasaray'ın avrupa'da bir branşta daha avrupa kupası alması. kadın basketbolda kupa 1'i alıp yapılabilecek en güzel şeyi yaptık, kupa 2 zaten alınmıştı. engelsiz aslanlar zaten daima aklımda ve kalbimde. onlar da avrupa şampiyonu oldular. erkek basketbolda kupa 2'yi aldık. sıra kupa 1'de. futbolda da kupa 2 ve en prestijli kupa olarak anılan süper kupa'yı aldık. tek eksiğimiz kupa 1.

    yani, galatasaray atıyorum basketbolda küçülse ve sadece altyapıdan sporcular oynatma kararı alsa, euroleague de eurocup da gram umrumda olmaz. fenerbahçe, beşiktaş, galatasaray'ı ele alalım. random 3 oyuncu seçeceğim.

    jan vesely: nba sayı ortalamaları sanırım denver ve washington'da 5'in altındaydı.
    errick mccollum: draft edilmemiş.
    bobby brown: çok az maçını hatırlıyorum. o da sanırım clippers ile oynamıştı. çok az sayı atıyordu.

    efesi var, telekomu var da, yani şu var kabul etmemiz gereken, basketbolun üst düzey olduğu bir kıta değil avrupa. hele hele ekşi'de curry avrupa'da oynayamaz yorumları vardı ki of of of... curry yanına alacağı 4 çaylakla rotasyonsuz büyük ihtimalle bütün türkiye basketbol ligi takımlarını haşlar. yener demiyorum, haşlar. yani buna bile gerek yok, larry bird şu an idman yapmaya başlasa galatasaray'da fark yaratır. hani hep istenen o boş üçlükleri bulsun denilen adam vardı ya, aha larry bird. bu işin geyiği tabi, ancak curry konusunda ciddiyim.

    nba'de olağanüstü bir tempo var. nba'de bu olağanüstü tempoda 30-40 sayı atan adamları avrupa basketbolunun görece rahat temposunda oynatırsanız, "kan çıkar". açıkçası nba izledikten sonra, avrupa basketbolu zevk vermiyor.

    bir de avrupa basketbolundaki defans goygoyu var. o olayın kralını yıllardır playoff'larda yapıyorlar zaten. playoff ciddiyetiyle oynayacak bir sixers'ı hadi gelsin fenerbahçe yensin. bakın sixers diyorum. nba'in phoenix ile birlikte en dandik yönetilen takımıdır son birkaç yıldır.

    yani galatasaray olmasa, gram sallamam avrupa basketbolunu. nba'de tutunamayan kopuyor geliyor. patric young'un yarattığı farkı hatırlayın. adam o farkı nba'e gitmek için yarattı. yani biraz ağır olabilir ama, hani çin futbolu ne ise, avrupa basketbolu o sanki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın