• 44
    adidas, galatasaray tarihinde en büyük başarıları, unutulmaz zaferleri yaşadığı günlerde sponsoruydu. 4 sezonluk şampiyonluk serisi, akabindeki uefa ve süper kupa ile beraber hep yanımızdaydılar. siyah yakalı çubuklu forma, uefa finalindeki beyaz forma, bir sene sonrasında çıkardıkları ince çubuklu sarı set forma, aynı sezondaki kırmızı ve siyah formalarla hep dikkati celp edecek şeyler yaptılar. ama bu adamlar ne zaman el değiştirdi, amerikalılar satın aldı, o zaman işin ucunu kaçırdılar. sadece galatasaray için değil çoğu zaman çoğu takıma tepki gösterilecek renk seçimleri içerisinde tuhaf tasarımlar yaptılar.

    şimdi galatasaray store, uefa ve süper kupa finallerinde oynanan formaları retro serisi olarak satışa çıkarmış. formalar birebir aynılar, fakat o dönemki sponsorlar olmayınca yavan kalmış.

    https://twitter.com/...s/730703523118252032

    mesela şu formada marshall ve adidas logosu olmayınca bir tuhaf geliyor. yani dedim kendi kendime, ulan bunların aslında pek bir numarası da yokmuş diye.

    nike ile anlaşılan (2011) yıldan beri forma konusunda pek bir numaralarını göremedik. 2013/2014 sezonundaki bisiklet yakalı tam parçalı ve ilk sezonunda verdikleri sarı forma haricinde beğenilecek bir forma, kendi adıma konuşayım olmadı. özellikle son iki senedir (2014/2015 ve 2015/2016) verdikleri formalar beş para etmez dizaynlar. ne parçalı bizim için klasik formamızı tam anlamıyla karşılayan bir forma, ne de o üç çubuklu forma. geçen seneki beyaz forma zaten başlı başına bir rezalet iken, bu seneki light crimson forma da anlamsız şekilde forma setlerimiz arasında yerini aldı.

    bu tür şeylere olan merakımı bütün sözlük biliyor. hepiniz de sağolun, kendi kendime çizip karaladığım forma tasarımlarına da ilgi gösterdiniz. bu şekilde yaptığım formalar belki tek başına benim için uğraştırıcı ve meşakkatli bir şey olsa da, binlerce kişilik forma tasarım ekibi olan bu devasa firmaları pek de yoracak şeyler değil. fakat onların stratejileri şundan oluşuyor: her sene yeni bir kalıp çıkar, takımların renklerine göre logoları basarak yeni forma diye satışa çıkar.

    http://sv102.piclect.com/...ali-siyah-yakali.png

    yok mu kardeşim galatasaray kültürünü yansıtan en önemli şeylerden birisi parçalı formayı her sene usulüne uygun olarak basacak bir firma? 8 parça sarı kırmızıyı her sene şurasını burasını ufak rötuşlarla değiştirip çıkartmak öyle çok zor olmamalı. sizin yaptıklarınız galatasaray klasik formaları değil. formanın yarısını sarı yarısını kırmızıya boyamak, üç tane çubuğu basıp metin oktay forması diye yutturmak, ne bileyim beyaz atletin kol uçlarını kırmızıya boyayıp, üzerine de logoyu basıp galatasaray forması diye vermek iş değil ki. bunun haricinde şu dördüncü yıldızın tepeye eklenmesi rezaleti var ki, nike için başlı başına bir rezalet.

    böyle şeylerin, sektöre yeni girmiş ya da yeni bir atılım yapmak isteyen markalarca yapılması taraftarıyım. kesinlikle taraftarların beklentilerini ve kulüp geleneklerini göz önünde bulundurarak hareket ediyorlar. mesela new balance, under armour gibi firmaların son birkaç senede çıkarttılar formaları çok beğendim. içlerinde çürük şeyler de var muhakkak, ancak genel olarak geçer not alacak şeyler yapıyorlar. özellikle bu iki firma, latin takımlarına ve sevilla, liverpool, celtic gibi kökenlerine sıkı sıkıya bağlı takımlara taraftarlarını memnun edecek şeyler yapıyorlar.

    https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...dQVAYYWDcexxIrdWs8If

    http://1.bp.blogspot.com/...NH3w/s400/105845.jpg

    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...0umscqGL9O-niVxKN34P

    https://encrypted-tbn3.gstatic.com/...edgI7RK1fjYiwi1rMLbw

    onun dışında puma da oldukça iddialı bu tür şeylerde. arsenal, dortmund ve leicester city'nin yeni sezon formalarını gördünüz hepiniz, hangisini beğenmediniz allah aşkına?

    https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...vs-Va4IbH0B1M-NRbkNQ

    https://encrypted-tbn1.gstatic.com/...AwnPsE2_VHZx-8tD3dvw

    https://3.bp.blogspot.com/...16-17-home-kit-1.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın