• 94
    daha önceki entrymde çok para harcamalarına rağmen küme düşme adayı demiştim kendileri için. ve ligde kalmaları artık mucizelere kaldı.

    leicester city genel olarak tecrübeli oyunculardan kurduğu kadro ile şampiyon olurken 108 milyon euro'ya parayı wonderkid avcılığına ayıran bu takım küme düşecek. aldıkları adamların birçoğu yetenekli adamlar. ancak tecrübeli oyuncu yok, premier lig tecrübesi yüksek oyuncu hiç yok. potansiyeli yüksek diye fransa, hollanda ve belçika liginden wonderkid avcılığı yapmak premier ligde kalmak için yetmiyor ne yazık ki.

    kurdukları kadro iyi oyunculardan kurulu çok kötü bir kadro bence. orta sahalarında bi cheick tiote var. geri kalan oyuncular jack colback, georginio wijnaldum, moussa sissoko, henry saivet, vurnon anita hatta jonjo shelvey. kağıt üzerinde bakınca bazıları gerçekten çok iyi isimler. ancak bu adamlar orta sahanın hangi bölgesinde kendisine hangi rol verilince daha iyi oynarlar dedikleri zaman cevap veremiyorsun. ofansif orta saha deği hiç biri. ama özellikle sissoko, shelvey ve wijnaldum orta sahanın ortası için fazla serbest stili sahip oyuncular ve bi takımın orta sahası bu kadar serbest stili bi arada kaldırmaz. kaldırmadı da. oyunu tutamadılar hiç bir zaman. özellikle ligin ilk yarısında iyi defans yapabildikleri maçlarda sissoko ve wijnaldum'dan kontraataklarda iyi verim aldılar. ama önceki entrymde de defans hatlarının premier lig için aşırı yetersiz olduğundan bahsetmiştim.

    bence mitrovic ve papiss cisse'den oluşan forvet hattı da yetersizdi.

    bu arada sezon başında serbest bıraktıkları hatem ben arfa fransa'da çok çılgın bi sezon geçirirken onu yerine aldıkları remy cabella ve florian thauvin'i marsilya'ya kiralamak zorunda kaldılar. yetenekliler ama toylardı. premier ligde oynuyorsanız toylardan kadro kuramazsınız. en az 6 7 tane tecrübeli oyuncunuz olacak.
    tecrübeli oyuncudan kastım da 3 4 sene önce almanya'dan gelip yarım sezon yardırdıktan sonra yokları oynayan papiss demba cisse kesinlikle değil.

    küme düşme hattındaki rakipleri sunderland devre arası lamine kone ve wahbi khazri gibi 2 tane nokta atışı transfer yaparak ligde kaldı. newcastle ise saivet ve shelvey'e döktü paraları. savunmaları daha büyük s.o.s verirken orta sahalarına 2 tane daha ihtiyaçları olmayan, ellerinde bolca örneği olan türden adam aldılar. o ikiliyi almak yerine sunderland'in aldığı lamine kone'yi alsalar bence ligde kalacaklardı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın