• 12
    umrumda olmayan olay. ayrıca fenerbahçe şampiyonlar ligi geliri alsa ne olur almasa ne olur, herifler bu sene şampiyonlar ligi'ne gidemeyince stadın isim hakkını satıp yine hayvan gibi transfer yaptılar. aziz isim hakkını satamasa devreye sow transferindeki gibi şahenk'i sokar, basket mavrasındaki gibi ülker grubu'nu sokar, olmadı kendi paravan şirketini sponsor yapardı, yine de parayı bir şekilde bulurdu. kısacası "fenerbahçe şampiyonlar ligi'ne giderse çok para kazanır o yüzden şampiyon olmasın" demek saçma bir laf. para kazanmasa da ikame edecek yöntemleri var çünkü.

    bir de "fenerbahçe 5 yıla ambargo koyar" diyen adamlar aziz yıldırım'ın nasıl bir ruh hastası olduğunu tekrar düşünsünler. fenerbahçe'nin başına alex ferguson geçse, puan rekoru kırıp şampiyon olsa, aziz 1 senede onu da küstürüp yerine kendi kukla td'sini getirir merak etmeyin siz. aziz yıldırım ve istikrarlı başarı, aynı cümle içinde kesinlikle kullanılamaz. ha, vaad ettiği gibi istifa eder de yerine akıllı biri başkan olursa ne olur bilemiyorum.

    ama fenerbahçe aziz yıldırım dönemi boyunca maksimum dördüncü vitese çıkabildi. ne zaman beşinci vitese atacak olsalar aziz vitesi tekrar üçe takıp motorun anasını belledi. bursa'ya son hafta şampiyonluk verdi diye daum'u kovması, tarihte fenerbahçe'ye yegane avrupa başarısını kazandıran zico'yu şampiyon olamadı diye kovması, kalsa dördüncü yıldızı kolaylıkla takacak olan ersun'u kovması, güiza'ya kezman'a bienvenu'ye krasiç'e diego'ya van persie'ye korkunç paralar döküp hiçbir verim alamaması (bu transferlerin bir iki tanesi bile tutsa fenerbahçe çok farklı yerlere gelirdi).

    uzun lafın kısası, ligde son haftalara kadar şampiyonluğa oynayan ama %60 ihtimalle ikinci olan, avrupa kupalarına katıldığı sezonlarda %80 ihtimalle başarısız olan, sık sık teknik direktör değiştiren, ne zaman "artık fenerbahçe dünya kulübü oluyor" dense aptalca bir yönetimsel hata yapıp bir çuval inciri berbat eden bir kulüptür fenerbahçe. şampiyon olması da bu döngünün ortalama üç senede bir yaşanan bir parçasıdır, ama korkulacak bir olay değildir bana kalırsa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın