resim
Łukasz Józef Podolski
Takım:Górnik Zabrze
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:38
Boy:1.82
Uyruk:Almanya
  • 2313
    geçtiğimiz hafta bir arkadaşımın davetiyle tanımadığım bir grupla 6-7 ay sonra bir halı saha maçına çıktım. 6-7 aydır top oynamıyorum, 4-5 aydır da spor yapmadığım için vücudum epey hamlanmış olduğu için kendimi çok yormadan basit oynayıp maçı tamamlarım diye düşünüyordum. ancak sahaya çıkar çıkmaz futbolu özlediğimden midir nedir her tarafa koşuyorum. ilk başlarda herkes paslaşıyor, oyun güzel gidiyordu. rakibe de 3-4 fark atmıştık. ilerleyen dakikalarda yavaş yavaş bireysellik başladı. ileri uçta yanımda oynayan bir çocuk var; bomboş olduğum bir pozisyonda rakibe çalım atmayı denedi, topu kaybetti. neyse futbol bu, olur dedim. ancak aynı çocuk, birkaç dakika sonra yine bomboş olduğum bir pozisyonda bu sefer çok dar açıdan kaleye şut çekip yine pozisyonu hiç etti. benim şarteller attı.

    bizim arkadaşla o an göz göze geldik. 20 yıllık arkadaşım, ciğerimi bilir, yanıma geldi hemen; lütfen şu çocuğa bir şey söyle yoksa bir dahaki sefer papaz olucaz dedim. o da gitti çocuğun yanına; hadi oğlum, biraz paslı gidelim minvalinde bir şey söyledi, çocuk da tamam abi diyip başını salladı. çocuğun kuzeni de bizim takımda, 35 yaşında adam. neyse, çok geçmeden yine çok benzer bir pozisyon oldu, bu pezevenk yine çalıma girip topu kaptırmaz mı... delirdim. heyyy napıyosun olm sen diye sahanın içinde bağırarak çocuğun üzerine yürümeye başladım. gözümü kan bürüdü, yapışıcam çocuğun boğazına. tam o sıra bizim arkadaş koluma girdi, sakin ol be kardeşim vsr. bir şey söyledi ama benim surat kıpkırmızı. sinirlerim alt-üst. çocuk ben böyle bağırınca yanıma geldi; kusura bakmayın, haklısınız dedi. öyle diyince yelkenleri hemen suya indirdim ama bir kere sinirim bozuldu. ondan sonra doğru düzgün top oynayamadım. kuzeni de haklı olduğumu gördüğü için hiçbir şey demedi yoksa ciddi tartışma ya da kavga çıkabilirdi.

    bu kadar şey yazmamın sebebi şu; adamda peygamber sabrı varmış. 21 nisan 2016 çaykur rizespor galatasaray maçında yerinde ben olsaydım bizim takımdan birine mutlaka çok ağır bir tepki verirdim. sadece 2. yarı yasin'in 3, emre çolak'ın 1 ve hatta koray günter'in bile vermediği 1 top var. emre'yle koray'ın kendisi yerine tarık'ı tercih etmesi de cabası. hadi tarık daha uygundur anlarım ama öyle de değil.

    24 nisan 2016 galatasaray kasımpaşa maçında da rize maçında olduğu kadar olmasa da emre çolak'ın kendisine veremediği 2 top var. bilmiyorum televizyon gösterdi mi ama ben statta ikisine de tepki verdiğini gördüm.

    adam tüm bunlara sadece trip atarak ve biraz söylenerek tepki verdi. çok büyük saygı duydum. ben asla öyle sakin kalamazdım. peygamber sabrı varmış; helal olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın