• 4
    avrupa toplumu ikiyüzlü bir toplumdur. herkes ırkçı olmasa da toplumun büyük çoğunluğu zenofobiktir. onlara göre avrupalılar dışındaki insanlar ikinci sınıf ırklardır. genelliyorum, çünkü işin kültürel kodları tarih boyunca hep böyle geldi. her avrupalının kafasının bir köşesinde bu kibir hep vardı. mesela ankara'da bomba patlayınca medeni(!) insanların verdikleri tepkilere bakın: https://onedio.com/...ra-olmadiniz--694190

    he yanlış anlamayın biz çok temiziz, onlar iğrençler demiyorum. bizim de pakistan'da bomba patlayınca içimiz cız etmiyor. yani insan insana acımıyor, sanki her şey kendi seçimiymiş gibi. o bilinç düzeyine gelmek için insanlar gayret etmiyor. ahlaksızlık ve yozlaşmışlık kesinlikle bir bölgeye veya bir millete özgü değil. herkesin bunu anlaması lazım önce. bu dünyada iki tür insan var: iyiler ve kötüler, masumlar ve zalimler. başka türlü yorumlamak art niyetliliktir.

    doğru bir pankarttır, umarım bu insan müsvettelerinin bu pankarttan bir şekilde haberi olur. dilenciymiş mülteciymiş hiç farketmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın