resim
Enes Ünal
Takım:Bournemouth
Mevki:Santrfor
Yaş:27
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 195
    patlama yapması gerekmeyen futbolcu.

    benim de sık sık kullandığım bir tabir olan "patlama yapmalı" tabirini kullanmak futbol için doğru mu tartışmak gerekir. bu tabiri kullanan yazar arkadaşlarımı yermek amacıyla söylemiyorum bunu. yeri gelmişken belirteyim dedim. ben artık bu tabiri kullanmamaya çalışıyorum. sebebi;

    harry kane geçen sezon patlama yapıp kariyerini hala yükselerek sürdürüyor. jamie vardy 28 yaşında patlama yapmıştır. keza burak da 26 yaşında bunu başardı. örnekler çoğaltılabilir. yani bir futbolcu illa 20 21 yaşında patlama yapacak diye bir şey yok.

    patlama yapmak demek yarım sezonda 10 gol 5 asist yapmak mıdır? yoksa 3 maç ard arda gol atmak mıdır? dolasıyla genç futbolcuları bu gibi kalıplara sokmak yanlış diye düşünüyorum.

    enes üzerinden anlatacak olursam; enes seneye watford'a transfer olup premier ligde 12 gol atmalı ki oradan da city'deki bony'nin yerini alsın diye bir beklentimiz olmamalı. kendisinden beklentimiz belli kısa periyotlarla (aydan aya, yarım sezon yarım sezon gibi) performansını yükseltebildiği kadar yükselterek çıkabileceği en üst seviyeye çıkması olmalı. illa patlama yapmasına gerek yok.

    ancak patlama dediğimiz yarım sezonda 10 gol 5 asist gibi bir performans gösterirdiğinde bu performansı sekteye uğradığında eleştiriler, olması gerekenden ağır olur ki bazen genç futbolcular bu eleştirileri kaldıramıyor ve bunlar performanslarını negatif etkiliyor. performans yükseltmek zaten zor bir iş ancak performansı sürekli üst seviyede tutmak daha zor bir iştir.

    enes'in iyi yolda olduğunu düşünüyorum. tek ihtiyacı olan bol bol süre alması. gerisi gelecektir zaten.

    breda'daki ilk maçının sonrasındaki röportajı; https://www.youtube.com/...BimWakwKTfiqywmSI5L1
App Store'dan indirin Google Play'den alın