• 37
    sakin bir akdeniz ulkesi olmak varken, boktan bir ortadogu ulkesi olmamizin neticesidir. kimse kusura bakmasin ama tarih kitaplarinda coluk cocuga cihan hakimi osmanli ve ustun turk islam sentezi anlatilirsa bunlarin basa gelmesi dogaldir. memleketin cogunlugunun bu patlamalari dogal, hatta karsi saldiri bahanesi olarak karsiladigina eminim. tipki memleketin oldurulen coluk cocuk, dedelerin teroristlerle yapilan mucadelede dogal zaiyat, olduklarini benimsemeleri ve oldurulenlerin olmeyi hakettiklerini dusundukleri gibi. neyse.

    terorle mucadele kesinlikle yapilmalidir. teroristi ziyaret etmek de izansizliktir en hafifinden. lakin unutmayalim bu ulkede kurt turk kardes diyip "kokunu kurutacaksin arada zaiyat olabilir" demesi asil meseledir. bunu istanbul'da, yaninda bomba patlamis hasbel kader kurtulmus bir insan olarak soyluyorum.

    haziran ve kasim 2015 arasindaki siddet surecinin kimlere yaradigini yani siddet yanlisi bir kitlenin ulkenin kaderine hukmettigini unutmazsak ne yazik ki ulkenin genelinin cehresi degismeyecek demektir.

    ayni sekilde dis politikada da 82 musul 83 kahire kafasinin bize ithal ettigi ortadogu siddetidir bu yasananlar. bu kafa da ne yazik ki cogunlukta. sebebi de bahsettigim tarih kitabi turk islam osmanli gazidir.

    uzgunum. keske sessiz sakin, tek sorunu ekonomi olan ama gecenin korune kadar eglenip tembellik edebilen, insanlarin yasamak istedigi bir akdeniz ulkesi olabilseydik. lakin total war'da osmanli'yi secip dunya'yi elegecirmeye calisan ergenlerin ulkesi burasi artik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın