• 29
    muslera
    linnes denayer koray olcan
    jose selçuk
    emre bilal yasin
    podolski

    kadrosu ile çıkılmasını istediğim maç. bu kadrodaki her futbolcunun kısa pas özelliği iyi. böylece pas oyunlarıyla topla oynama oranında 70e 30 önde oluruz. ayrıca bu kadrodaki 5 futbolcu şut deneyen ve iyi şut atabilen futbolcular. yani bu kadro ile hem topla biz oynarız hem de bol bol şut atarız.

    jose merkez ikiliden birisinde oynayınca sırıtıyor ama genç futbolcu. her türlü şans tanımak lazım. bir orta saha oyuncusun için topla dikine gitme özelliği de var. rakibin dengesi için her zaman tehdittir.

    bu belirttiğim topla çok oynama ve bol bol şut çekme taktiği basit ve temel bir taktiktir bana göre. emre çolak'ı sağ açık oynatmakla bir sürü zaafa çözüm getirilebilir. ama neden kimse denemez yapmaz bilmiyorum. bir tek emre değil jose de sağ açık denenebilir. benzer şeyler ikisi için de geçerli. ille de podolski sağ açık umut forvet... olmuyor işte arkadaş neyin ısrarı bu. başakşehir maçında kadroda umut yerine burak olsa o maçı 4 2 kazanırdık. hatta bırak burak'ı adam gitti sonuçta. podolski santrafor oynayıp sağ açıkta emre ya da jose olsa yine 4 2 kazanırdık.

    ama yok bu maçta da umut ilk 11 olacak. bir yerden olcan bir yerden linnes orta yapacak. umut ya erken zıplayıp top onun hizasına geldiğinde yere inmiş olacak. ya da yanlış pozisyon aldığı için top ters kanattan taca çıkacak. umut kötü oynuyor işte kötü. ne kadar zamandır kötü olduğunu unuttum. bu kadar zamandır kötü oynayan futbolcu oynatılmaz. umut'a da kızamıyorum ki. sene başında forvet alamayanından başlayıp devre arası transfer dönemi bittikten sonra takımın as forvetini yollayanlara sözlük kuralları içerisinde "kızıyorum".

    sinirlendim yine. gençlerbirliği çok formda ama illa benim düşündüğüm taktile değil, sahada ne yaptığını bilen bir takımla çıksak yine kazanırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın