• 26
    aslı çakır alptekin de, dopingli çıkınca, "bana dopingi paralelciler verdi sonra da yakalattılar" diye tweet atmıştı. çok gülünç olduğu anlaşılınca çevreden baskı yedi ve yıllarca kullandığı hesabının feyk olduğunu söyleyerek kapatıp yeni bir hesap açtı.

    şimdi de aynı şeyi aziz yıldırım yapıyor. hahahahajxjfx. bir günah keçisi buldular gülünç iddialarda bulunuyorlar.

    spor yargısı ile adli yargının birbirini etkileyemeyeceği hukuki bir prensiptir. spor yargısı türkiye'de üç fener yöneticisini şikeden mahkum etmiş ve karar kesinleşmiştir. özel olarak kurulmuş mahkeme dahi delillerin gerçekliğini kabul etmiştir.

    uefa disiplin kurulu, uefa tahkim kurulu, cas ve isviçre federal mahkemesi de şikeye karar vermiş ve fener'i men etmiştir. üstelik kararında, türkiye'de adli yargıda çıkacak kararın uefa'yı asla etkilemeyeceği hükme bağlanmıştır. çünkü uefa kararını, eldeki delillere karşı fener yönetiminin yaptığı savunmaların inandırıcılıktan uzak olduğu kriterine dayandırmıştır.

    fener yönetimi bunu çok iyi bildiğinden uefa'ya karşı dava açmaları imkansızdır. hodri meydan delikanlı iseler açsınlar. açarlarsa dava anında reddedileceği gibi yüklü bir avukatlık ücreti ve mahkeme masrafı ile de karşılaşacaklardır.

    türkiye'de de anayasa gereği, adli yargı spor yargısını etkilemeyeceğinden herhangi bir tazminat alamazlar. ama fener örtülü ödenekten zaten istediği parayı alıyor, dava açmasına ne gerek var ki. değil mi ama...
App Store'dan indirin Google Play'den alın