• 17
    tek bir kelime dahi muhabbetim olmamasına rağmen sözlüğün önemli değerlerinden bir tanesinin, direk ya da dolaylı yoldan gitmesine sebep olan yazar. başından beri yapmak istediği sonuca başarıyla ulaşmıştır. nedir o ? gündem olabilmek, sol tarafta adının yazması. ama bu sözlüğün bir üyesi olarak yazılarını okumayı sevdiğim bir yazardan beni mahrum ederek hakkımı gasp ettin.
    egosu o kadar yüksektir ki, o kadar hırslıdır ki , varmak istediği yere varabilmek için, kendi popülerliği için büyük küçük, eski yeni demeden her kullanabileceği kişiyi ve materyali kullanır böyle karakterler. kendisine özel mesaj yazmak istedim ancak özel mesajların paredros tarafından deşifre edilmesinden mütevellit ne kadar bel altı, saygısız bir tarzı olduğunu görünce nick altına yazmayı daha uygun gördüm. halbuki genel yazılarında çok daha düzgün bir tavır göstermekte. işte bunun tam karşılığı popülizmdir.
    şimdi bu yazıyı yazınca savunma argümanları belli. öncelikle çok güncel olan linç kültüründen bahsedilecek. paredrosun gidişine sebep ya da bahane olmasından ötürü kendisine yüklenilmemesi gerektiği söylenecek. bu savunma bu konuda yanlış. çünkü bu mecra galatasaraylı insanların bir arada olduğu, fikir birliği yaptığı bir yer. belki hepimizin günlük hayattan, koşuşturmacadan, stresten kaçabildiğimiz hem de bunu zevkle yapabildiğimiz bir yer. yani herkes aynı tarafta. ama neden bu kadar ciddiye alınıp ta insanlar sevdikleri bu ortamdan uzaklaştırılır anlamak mümkün değil. fikir çatışması yaşanması kadar doğal bir durum yok tabi. ancak neden bu tartışmanın içinde seninle aynı tarafta olan bir büyüğüne hem de senden daha bilgili bir yazara ''kımıl zararlısı'' diye hitap edersin? halbuki genel yazılarında ve yukarıda betimlediğin karakterinde bu tavırdan bahsetmemişsin.
    bir diğer savunma muhtemelen farklı fikirlerin çatışacağı, bunun doğal olduğu, bu yazarın da haklı olabileceği ve paredrosun gitmesini kendi tercihi olduğudur. mesele şu ki fikir tartışmasının da bir üslubu olur. sen bu cizgiden saparsan konuşulamazsın, tartışılamazsın. eleştirmek için değil de ortamın bilinen, sayılan, popülaritesi yüksek bir üyesine bulaşayım da beni yukarıya taşır düşüncesiyle hareket edersen insanları soğutursun. belki sebep değilsindir ama en azından bahane olduğun kesin.
    bir diğer konu ise kendini tanımlamakla iyi yapmış. biz de seni tanımış olduk. yazından ne kadar güçlü bir narsist yapıda olduğun görülüyor. psikiyatri literatüründe narsisizm, libidonun kendiliğe yatırılması olarak tanımlanmaktadır. bu tanım ruh içindeki yapıların kişinin kendisini sevmesi yönünde örgütlenmiş olduğunu ifade etmektedir. bu ruhsal yapılar insanın kendisini, diğer insanları ve dünyayı algılayış ve değerlendiriş biçimini etkilemektedir. kendisinden bilinçli ya da bilinçdışı beklentileri, amaçları, hedefleri insanın kendisini nasıl değerlendirdiğini belirleyen önemli ögelerdir. beklentilerini gerçekleştiremediğini düşünen kişi en azından o an için kendisinden hoşnut olmayacaktır. insanın diğer insanları nasıl algıladığı da kendisi ile ilgili değerlendirmelerini etkileyebilmektedir. örneğin karşısındakileri sürekli kendisini olumsuz değerlendirebilecek insanlar olarak gören bir kişi, en ufak eleştiride bile kendisini herkesten aşağı bir insan olarak değerlendirebilmektedir. insanın kendisini yargılayan, eleştiren ruhsal yapıları da kendisini değerlendirmesini etkilemektedir.
    evet başta da dediğim gibi olmak istediği yere bir şekilde ulaşmıştır. başarıya giden her yol mubahtır sonuçta öyle değil mi? bak hepimiz seni tanımış olduk, sol tarafta nickinin altında bol miktarda giri adedi yazacak artık.
    tebrikler..
App Store'dan indirin Google Play'den alın