resim
Olivier Jonathan Giroud
Takım:Milan
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.92
Uyruk:Fransa
  • 174
    nedenini bilmememle beraber ben bir sekilde begenirim bu adami. ama dur, bir iki nedeni var galiba.

    birincisi yere dengeli basan bir adam. cok iri olmadigi halde rakip defanslarla toplu veya topsuz surekli kavga edip savunmayi ugrastirabiliyor.

    arsenal'in daha once gordugu bir kac efsanevi adami gibi pas oyununu bir ust seviyeye tasiyamaz, ya da anelka kadar bile bitirici pasorlugu yok ama walcott ve chamberlain gibi bu konuda ozurlu adamlarin yaninda takim oyunu icin kritik bir pasor. kendisinin bu konudaki yani pas oyunundaki iyi versiyonu benzema. benzema orta saha ozellikli ve gecmisinde daha mobil oynamis bir adam olarak buyuk avantajlari da var.

    iyi oynadigi maclarin tumunun ortak ozelligi yakinina oyuncu gelmesi, yani ya ikinci bir forvet geliyor tamamlayici olarak ya da arsenal iyice takim boyunu kisaltip giroud'yu defansin arasindan cikartiyor.

    giroud bir henry ya da bergkamp degil. ne kadar az cok top surebiliyor ya da pas oyununa katiliyor olsa da 90'larin santrforlarina daha cok benziyor. yani henry degil, daha yavas bir zamorano.

    wenger ne zaman 4-2-3-1'ini degil de 4-3-3 oynasa ve giroud'u diger forvetlerle yakin oynatsa arsenal'in ofansi gucleniyor. ancak wenger giroud'ya degil mesut'a daha fazla onem veiyor. bunda hakli mi haksiz mi onu elestirmiyorum, o kisisel bir tercih. mesut'un performansindaki artisin da bu oyunla ilgili oldugunu dusunuyorum. mesut o kadar serbest ki, defans onu boslugunda bile oynamiyor. bu da acik alanda daha fazla topla bulusmasini ve daha iyi pas dagitmasini sagliyor. fakat boyle olunca santrforla arasindaki mesafe artiyor. bunun sebeplerinden biri de 23 subat barcelona macinda oldugu gibi alexis fazla cizgide ve geride kalinca takimi one cekmek icin santrforun (bu bazen wellbeck bazen giroud) rakip defansi ileri itmeye calismasi. haliyle surekli rakiple didisip one cikmalarini engellemeye calisiyor. bu soylemesi kolay, yapmasi zor bir is. cunku siz de pas takimisiniz. arsenal'in karsisina da kendi gibi hizli bir takim gelince kontra atak yakalamasi da kolay olmuyor haliyle. cunku alani daha cabuk daraltabiliyor. sonuc olarak arsenal santrforu, iki defans oyuncusunun, trailer gelen diger hucumculara kolay cikamamalari icin uzerlerinde kaliyor.

    bu her mac olan bir sey degil. dedim ya, wenger'in dizilis tercihi, ofansta kullanacagi kisi tercihi ve kimin uzerinden set oynadigi cok onemli. giroud, benzema ya da suarez gibi yetenekli ya da baskin bir oyuncu degil. uzerinden oynadiginizda verim veriyor, skor uretiyor, setleri onu uzaklastirarak oynadiginizda en fazla rakiple didisebiliyor. bu onu kotu oyuncu ya da balon oyuncu yapmaz.

    ozet: kotu oyuncu degil. dalga gecilecek oyuncu hic degil. eh haliyle harika bir oyuncu da degil. ise yaradigi gunler olur, ihtiyacinizin olmadigi gunler olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın