• 8
    fenerbahçeliler'in tezi su: omer faruk halihazirda avrupa'nin en iyi takimlarindan birinde, avrupa'nin en iyi koçu ile çalisiyor. bu takimda gencecik yasinda sure buluyor. onun bu imkanlari reddedip amerika'ya gitmek istemesi hainlik ve aptalliktir. obradoviç'in tedrisatindan geçip, avrupa'da piserse kariyeri için daha iyi olur. ustelik koskoca fenerbahçe kendisine her sezon sonu nba cikis hakki veren 5 senelik kontrat sunmusken bunu kabul etmemesi kabul edilemez bir durumdur. hem takimin uzun ihtiyaci varken, iki ay once aldigi izne dayanarak kanada'ya gitmesi bencilliginin de bir gostergesi. her sey bir yana obra gibi adama yapilir mi lan bu?

    ben bu soylenenlere katilmiyorum. oncelikle evet, maalesef bence de obradoviç avrupa'nin en iyi koçu ve evet fenerbahçe avrupa'nin en iyi takimlarindan biri. zaten euroleague'deki durumu da bunu gosteriyor. fakat genç bir oyuncu için bu her zaman iyi bir sey degildir. omer faruk fenerbahçe kadar yarismaci bir takimda ne kadar sure alabilir? vesely'yi mi kesecek, udoh'u mu? seneye kalsa kesebilir mi? ertesi yil? daha ertesi? o isler zor iste. misal bayern'de olsa ayni sekilde bakmayabiliriz. zira oradaki baski fener kadar degil. oyuncuya sabredebilirler ama hedefleri fener seviyesinde olan takimlar icin bu kolay bir sey degil. ayrica ncaa'de duke gibi unlu okullarin kendisiyle ilgilendigi soyleniyor. o da fena tedrisat degildir hani.

    kaldi ki oyuncular da kole degil. isterse imzalar, istemezse imzalamaz. bu onun bilecegi is. fenerbahçe omer'e genç yasinda sans tanirken ona bir kiyak yapmiyor, onun emeginden faydalaniyor. burada bir win-win durumu var. isci-isveren hadisesi.

    neyse, buyuk ihtimalle kendisinin fenerbahce gunleri sona eriyor. simdi merak konusu su: omer faruk ncaa'de oynayabilir mi? fener'den aldigi para ne kadardi? falan filan...
App Store'dan indirin Google Play'den alın