• 23
    kötü oyuncu değil. fakat mccollum'un yokluğunda ergin ataman özellikle savunmada çok fizikli ve sert bir takım kurmaya çalışıyor. maçların çoğunu sinan-schilb-micov-lasme-dorsey beşiyle oynuyoruz. bu beş hem uzun hem güçlü hem kalıplı hem de aklı başında bir beş. eksikliği ne derseniz net bir enerji eksikliği var. lasme oyuna enerji katsa da takım enerji patlaması yapamıyor, hele konsantre olmadığında hiç reaksiyon veremiyor. net bir yönlendirici oyun kurucunun olmaması da takım afalladığında kötü gidişe anında dur diyememesine sebep oluyor.

    şafak'i bu beşe dahil edersek savunmadaki size ve güç avantajımız kayboluyor. şafak öyle enerji getiren delici bir oyuncu da değil. daha çok şuta dayalı bir oyuncu. pasları da iyi sayılır ama içeri drive edemediğinden ve kendine pozisyon hazırlayamadığından savunmanın dengesini bozamıyor. sene başında ergin ataman ona hak ettiğinden az süre verdi, burası gerçek ama şu anda aynı nba'de san antonio'nun yaptığı size, güç ve tecrübe üstünlüğüyle genel modern basketbol akımına karşı bir anlayış üzerinde uğraşıyoruz.

    hatta yazmışken şunu da belirteyim dorsey konsantre olduğu zaman çok güçlü ve sert bir oyuncu. savunmada da aktif. lasme zaten hep iyi savunmacı. dorsey bu sistemde kilit bir role sahip olduğundan ergin ataman bu kadar çıldırıyor. son açıklamalarının sebebi de bu. yoksa dorsey'e gelene kadar kızılması gereken birçok dandik yedek oyuncumuz var. sezonun başıyla son 1-2 haftayı çıkarırsak arada kalan birkaç aylık dönemde dorsey takımı taşıyordu bile. öyle sezon boyu kötü değildi yani...
App Store'dan indirin Google Play'den alın