• 8
    super bowl 50 heyecanıyla bir kez daha akıllara gelen antreman çeşididir.

    spor demiyorum ki bence fitness ya da vücut geliştirme de bir spor değil. he o sporsa crossfit'te spor çünkü crossfit dünya şampiyonları vs. de oluyor. gayet ciddi ve büyük bir organizasyon üstelik. neyse bu kısa girizgahı geçelim.

    neden amerikan futbolu gibi bir spor crossfit akla getiriyor. çünkü ;

    vücut geliştirme yap hayvan gibi güçlen şiş e arkadaş hani senin esnekliğin, hani senin hızın, hani patlayıcı kuvvetin demezler mi adama. derler. amerikan futbolu gibi bir sporu yapabilmek için komple bir atlet olmalısınız. crossfit'te buna yönelik bir antreman programına sahip.

    halter var ama koşu da var kürekte bisiklette. çok ağır deadliftler bench pressler squatlar var ama çok ciddi jimnastik hareketleri de var.

    ayrıca klasik vücut geliştirme gibi ayna karşısında arkadaşlarınla mesajlaşırken yapılacak gibi bir antreman çeşidi değil.

    çok kısa sürüyor. nabzın maksimumlarda. bazı antremanlar sonunda kusanlar mı dersin, başı dönüp salon dışına oksijen almaya çıkanlar mı dersin.

    çok ciddi rekabette var işin içinde. wod denilen günün antremanı için atıyorum 8-10 kişi başlıyorsun antremana kim birinci bitirecek mevzusu var ortada. dolayısıyla bırakmıyorsun zorluyorsun.

    en büyük handikapı egolarına yenilirsen sakatlığa çok açık bir antreman biçimi. fıtık, omuz yırtıkları neredeyse olmazsa olmazı. yalandan bir eğitim veriliyor ve sık sık bel çukurunu bozmuyoruz uyarıları alıyorsun ama hikaye. fıtık hep yanı başında. hele ki zorlarsan.

    özetle ; crossfit iyidir hoştur her yönüyle vücut geliştirmenin çok önünde fonksiyonel antremanlardır
    amerikan futbolu oyuncuları efendime söyleyeyim amerikan askerleri filan hep bu tarz antreman yaparlar. zaten bir çok crossfit antremanı irak'ta afganistan'da ölen amerikan askerlerinin adıyla anılırlar.

    sakatlanma konusuna çok dikkat ederek yapılmasını şiddetle tavsiye ederim. sorularınız olursa bir mesaj kutusu kadar yakınınızdayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın