• 138
    evet arkadaşlar ilk sezonun yarısından fazlasını tamamladık ve yeni sezona girmemize 17 gün kaldı. şimdi olayı son güne bırakmadan önümüzdeki sezon hakkında birkaç açıklama yapacağım.

    -öncelikle yeni sezonda farklı bir lig oynayacağız. bu sezon bilindiği gibi ingiltere premier liginde oynadık. önümüzdeki sezon hangi ligde oynayacağımıza açtığımız strawpoll anketi ile bizler karar vereceğiz. anket 7 şubat sabahına kadar sürecek.

    anket için buradan buyurun ; http://strawpoll.me/6725619

    -yeni sezonda takımları şu takımı istiyorum, bu takımı istiyorum şeklinde alamayacağız. çünkü bunun ligde adil olmayan durumlara sebep olduğunu gördük. örneğin bazı liglerde oyuna daha yeni olan ve adapte olamayan arkadaşlarımız büyük takımlarla ligde yarışın içerisinde olamıyor ve rekabet ortamı oluşmadığından zevk olmuyor. bunun yerine torba sistemi ile takımlar alınacak. peki bu nasıl olacak ?

    sezon bitiminde bütün liglerdeki menajerler oluşturulacak olan listeye menajer puanlarına göre sıralanacaklar ve örneğin önümüzdeki sezon süper ligde oynadığımızı varsayacak olursak galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş takımları 4 ligde toplam 12 takım eder ve menajer sıralamasında ilk 12 sırada olanlara bu takımlar kura yoluyla verilecek. bu sezon olmayan ve yeni katılan arkadaşlar ilk sezonlarda en alt kategori takımlarla mücadele edecekler ve başarı sergileyip menajer puanlarını yükselterek bir sonraki sezon daha iyi takım alabilme imkanına sahip olacaklar.

    -son olarak bazı arkadaşlardan gelen talep doğrultusunda bu konuyu da buraya taşımak istiyorum. bazı arkadaşlar yeni sezonda bilet ve premium kullanımı olmasın istiyorlar. bunun için de bir anket yapmaya karar verdik. anket sonucuna göre eğer çoğunluk biletsiz lig isterlerse yeni sezonda bilet veya premium kullanımı olmayacak. oyun hakkında bilgili birisi olarak şöyle bir bilgilendirme yapma ihtiyacı duyuyorum. öncelikle premium veya bilet alma hakkı herkesin kendisine kalmış birşey ve bana kalırsa kimseyi alma diye bir kısıtlamaya tabi tutmamız pek doğru değil. ayrıca biletli oyuncular eğer scout kullanıp oyuncu getirmezlerse kendi oyuncularını da ligdeki diğer biletsiz arkadaşlara satmazlar ve biletsiz arkadaşlar bu sefer kadrolarını hiç geliştiremezler. transfer listesine çünkü normalde iyi futbolcular fazla gelmezler, ve bu durumda geldiği gibi de direk parası olan hemen kapar o oyuncuyu. zaten şuanda da bileti olan arkadaşlar biletsizlere yardımcı olup scoutları boşta olduğunda istedikleri futbolcuyu getiriyorlar. açılan anket diğeri gibi 7 şubat sabahına kadar sürecek.

    ilgili anket için buyurun ; http://strawpoll.me/6725965

    -anketlerden gelecek sonuçların ardından pazar günü ligler için kullanıcı kayıtları başlayacak ve ligler sona erdiğinde torba usulüne göre kura yoluyla menajerlerin takımları belirlenecektir. yeni sezonda takımların başında 4 gün boyunca aktif olmayan menajerlerden 500 menajer puanı eksilecek ama ligden çıkarılmayacaklar. çünkü yerlerine gelen menajerler oyuna sonradan dahil oldukları için ligi iyi sırada bitirseler dahi takımın başında fazla kalmadıklarından düşük menajer puanı alıyorlar ve adil olmayan bir durum söz konusu oluyor.

    edit: yeni entry girmek yerine buraya yazmayı tercih ettim düşüncemi, şu bilet konusunu çünkü bayağı uzuyor. bilet fiyatları 32 günlük 5 lira, premium ise 40 günlük 13 lira. yani aşırı maliyetli bir olay da değil isteyen alabiliyor örneğin aylık 40-50 liralara varan ücretler olsa kimi veremez bu da haksızlık olur diyebiliriz lakin aylık 5 lira herkesin verebileceği bir miktar bu yüzden adil olmayan bir durum yok ortada. başkasının 5 lira vererek zevk almak istemesini engellemek bana göre pek doğru değil. ben 5 lira vermek istemiyorum, kimse almasın demektense ben almıyorum isteyen alsın demek ; ben 5 liraya eğlenebiliyorken, diğer arkadaşlarım gibi ben de sınırlı olup oyundan zevk almıyayım demekten daha doğru. mevzu para olmayabilir ama madem para değil o zaman başkasının ne yapacağına bırakalım da başkası karar versin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın