• 10
    bir tarafta bu sezonun potansiyel mvp'si cam newton bir tarafta taraftarının kasım ayına kadar nefret ettiği peyton manning. broncos'un savunması özellikle takımın sahip olduğu şampiyonluklarda çok önemli payı bulunan gary kubiak'ın koç olarak geri dönmesiyle muazzam bir seviyeye çıktı. tabii burada wade phillips ile koordineli bir şekilde çalışmalarının payı çok büyük. broncos özellikle new england maçında muazzam bir savunma örneği gösterdi. tom brady gibi nfl tarihinin en winner oyuncusunu bir çok hataya zorladılar ki sanırım sezon boyunca en az yardla ve en çok hata ile oynadığı maçtı. ama gel gelelim ki cam newton diye bir adam var. muazzam bir sezon geçirdi. özellikle cardinals karşısında oynadığı oyunun dominantlığını açıklamak için bir sürü kelime kullanmam gerekir. o yüzden maçın kaderini broncos savunması belirleyecek. brady'e yaptıkları sertlik newton'a sökmeyebilir. daha fantastik şeyler yapmaları gerekecektir. yapmaları çok zor değil. geçen sene seattle'da panthers gibi favoriydi. ama son 1 dakikada maçı brady aldı. maç dinamikleri çok değişken bir oyun amerikan futbolu. o yüzden aşırı hoşuma gidiyor.

    gelelim peytong manning'e bu sene bıracak dediler, başka takıma geçecek dediler, taraftarı nefret etti, kimse istemedi, bizi batırdın dediler. şimdi nfl finalindeler. eğer bu maçı alırsa manning nfl tarihinde 2 farklı takımda şampiyon olacak ilk oyuncu olacak. açıkcası böyle bir unvana sadece onun gibi biri erişebilir. amerikan spor tarihinin en iyi loser'ı dense bile halen işinin bitmediğini patriots maçının ilk yarısında gösterdi. evet newton ve broncos defansı arasında bir maç olacak ama manning'in hikayeyi nasıl bitireceğini merak ediyorum. amerika kahramanı mı yoksa en iyi loser mı ? 7 şubat gecesi bunu canlı öğreneceğiz. umarım kahraman olur. ben broncos'u tutuyorum.

    son olarak sandra bullock'a oscar'ı getiren blind side filminde hayatı anlatılan 2009 draftında ilk turda, 23'üncü sırada seçilen oyunucusu michael oher'da panthers hücümünda görev alacak.

    amerikan sporlarını bu yüzden seviyorum. bir olaydan 1000 değil milyonlarca hikaye çıkıyor. belki de öyle yansıtılıyor, emin değilim. ama ne olursa olsun keyifli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın