• 205
    sistem değil sadece bir formasyon. yani sahaya diziliş. futbol üzerine çalışan insanlara da sorun alan parselasyonunu çok başarılı bulanları göreceksiniz.

    her neyse. 3 noktaya parmak basmak istiyorum. hemen aradan çıkarmak istediğim ile başlayayım;

    4-2-3-1 eski kafa ile düşünürsekbir 4-4-2 yorumudur aslında. ve ya 4-4-1-1, 4-5-1. bunların aslında hepsi aynı ve hepsi 4-4-2 yorumu. 4-2-3-1 formasyonu ile 4-5-1'i tartışmamız için sahanın alanlarını artırmamız lazım. yoksa aslında aralarında bir fark yok. akan oyun sonunda hepsini aynı yere getiriyor.

    aslında bu sayılar bir şey ifade etmiyor. günümüzde bu sayılar futbolun durağan kısmından kalma bir alışkanlık baktığımızda. hücum setlerinin kendi içinde farklı, savunmada farklı, onda farklı, bunda farklı görüyoruz oyuncuları. zira oyun gayet hareketli aslında. ya da bu tarz hatlar kalmadı artık.

    asıl sisteme gelelim. sistem sizin oyun tarzınız ve bunu gerçeğe geçirme tarzınız aslında. yani nasıl üstünlük kuracaksınız bu demek. üstünlük ne peki? üstünlük sonuca gitmek için sizin istediklerinizin maksimum düzeyde yerine gelmesi ama rakibinizin isteklerinin minimum seviyede gerçeğe geçmesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın