• 1
    milyon euroluk futbolcuların forma giydiği ve her fırsatta "marka değeri" diye jargonların yutturulduğu ligimizde en kısa sürede oluşturulması gereken standart.

    özellikle dün oynanan 19 ocak 2016 akhisar belediyespor galatasaray maçında bir kez daha gördük ki , hali hazırda birkaç sezondur süper ligde oynamasına rağmen zemin konusunda 1 arpa boyu yol alamayan kulüpler var. baksan üstelik ligin tepelerine oynuyorlar. norveçten bir adam getirmişiz onu izliyoruz adam geldiği ilk maçta tarla gibi sahada maça çıkıyor. yıllarca sağ bek diye inledik, dün ters bir pozisyon olsa adam alışkın olmadığı böyle bir zeminde sakatlanıp 6 ay oynamasa bu rezaletin altından kim kalkabilirdi ?
    sanki stadın arkasındaki boş arazide gazozuna maç yapıyoruz. bu ne rahatlık anlamıyorum bir çimin bakımı bu kadar mı zor? eğer kulüpler zorlanıyorsa federasyon ve gençlik ve spor müdürlüğü kendisi karşılasın. o kadar ceza kesiyorlar, kar ettik diyorlar madem, o ettikleri karı faydalı bir yerlere harcamış olurlar.

    şampiyonlar liginde nasıl bir tribün ve zemin standardı var, ilk katıldığımız senelerde sürekli temsilciler geliyor, tribünlerdeki koltuklardan, stadın kadın erkek tuvaletlerinin durumuna, zemininden, ısıtmasına kadar her şeyi her maç öncesi gözden geçiriyor ve o temsilcilerin gözünden geçer not almayı bekliyorduk. ilk kez tüm tribünün koltuklandırılması da şampiyonlar ligine ilk katıldığımız sene olmuştu zaten.

    bizde ise hala bir umursamazlık var. bakıyorsun yıl olmuş 2016, açın youtube'dan 80'li yılların maçlarını izleyin, maçların akhisar'ınki gibi zeminlerde oynandığını görürsünüz. tamam yeni yeni stadlar yapıldı, yapılmaya devam ediyor güzel ama, bunların yanında akhisar gibi takımların iğrenç zeminlerine, yetersiz loş ışıklandırmalarına, tribünlerinin durumuna ve stad gereksinimlerine bir yaptırım getirilmeli artık. bu standartları yerine getiremeyen takımları da başka stadlarda oynatmalı federasyon. zira o stadyumlardan daha pahalı adamlar çıkıyor o zemine futbol oynamaya.
App Store'dan indirin Google Play'den alın