resim
Martín Nicolás Benítez
Takım:América-MG
Mevki:On Numara
Yaş:30
Boy:1.75
Uyruk:Arjantin
  • 101
    transferde daha önce büyük hatalar yaptık. son 5 yıl içinde olanları yazayım.

    adonisleri ve hızı dışında hiçbir özelliği olmayanyiğit gökoğlan'a 3.5 milyon euro ödenmesi.
    nordin amrabat'a oyun zekasının düşük olduğu, kapalı savunmalara karşı zorlandığını bile bile sırf ali turana bosman yaptık diye bozulan aranın düzeltilmesi için 8.5 milyon euro ödenmesi.
    pamuk ipliğiyle ayakta duran oyun zekası kıt tarık çamdal'a 4.75 milyon euro ödenmesi.
    isviçre'deki bir kebapçının başkana tavsiyesi üzerine izet hajrovic'e 3.5 milyon euro ödenmesi.
    kariyerinde 1 tane bile resmi maça çıkmamış bruma'ya scout raporunda yazan zaaflarına rağmen hoca çok istiyor diye uçuk bir bonservis bedeli ödenmesi.
    tottenham, real madrid gibi takımların alt yapılarında denediği ama kendisine bonservis bedeli ödemediği a takım seviyesinde doğru düzgün maçı olmayan lucas ontivero'ya 2 milyon euro ödenmesi.

    bu liste uzar gider. bu oyuncuların ortak özelliği mevcut teknik direktörlerin istekleriyle alındı. bazılarını fatih terim ve roberto mancini öylesine arzuladı ki scout raporunu bile kaale almadılar.

    bu sefer scout ekibinin mustafa denizli'nin önüne koyduğu, denizli'nin transferini okey verip lige heyecan getirecek bir oyuncu diye tanımladığı bir oyuncu var karşısında. rakamlar yüksek gözüküyor evet ama, arjantinde belli bir kalitenin üzerindeki genç oyuncuların piyasası hep yüksek. dileyen yazarlar otamendi, lavezzi, vietto, salvio, aguero gibi oyunculaırn genç yaşlarında arjantinden kaç para bonservisle ayrıldığına bakabilirler.

    umarım kendisi daha önceki transfer yanlışlarımızın arasına eklenen oyunculardan biri olmaz. yeni vietto hatta yeni lavezzi olur. çünkü bir yanlışı daha kaldıracak ne sabrımız kaldı ne de ekonomik gücümüz.

    ben oyuncuyu beğendim açıkçası, videolarından gördüğüm özel bir oyuncu, ama türkiye'de kendisini geliştirebilir mi? fizik sorunu yaşar mı? (fm 2016 profili yaşamaz diyor) yeteneklerinden ziyade çalışkanlık, topsuz alan, süreklilik, devamlılık gibi mental özellikleri nasıl? benim için asıl soru işareti bunlar. umarım doğru bir iş yapmışızdır. artık bu iş bitti gibi. bize de kendisine destek olmak düşer.

    ama şunu belirteyim bi oyuncuya bu paraları veriyorsak çok daha net oyunculara yönelmeliyiz bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın