resim
Jason Grégory Marianne Denayer
Takım:Al-Fateh
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.84
Uyruk:Belçika
  • 695
    https://twitter.com/...s/688432732423192576

    şu attığı depar üzerine söyleyeceğim bir şeyler var çünkü şu attığı depar bize çok çok iyi bir savunma oyuncusu olduğunu gösteriyor. rakip yarı alanda top kaybediliyor ve bunu fark ettikten sonra tüm hızıyla en kısa yoldan pozisyonuna geri dönüyor. burada pozisyonuna dönmesi çok önemli. koşarken topa sahip olan oyuncuya ya da atağa kalkan oyuncuya doğru koşmuyor dikkat ederseniz. şu ülkede yetişen, pozisyon bilgisi zayıf çok savunmacı şu pozisyonda ya toplu adama ya da kanattan çıkanlara koşardı. bu da savunma dengesini bozardı. günümüz futbolunda en önemli savunma prensibi saha içerisinde doğru pozisyon almaktır. çünkü herkes sorumlu olduğu alanı savununca gol yemeniz çok zorlaşıyor. bu depar bu yüzden benim için çok önemli.

    buna karşın pek tabi ki bu pozisyonda denayer pozisyonunu aldıktan sonra topu taşıyan oyuncu topu sağ kanada aktarır ve rakip oradan boş şutu bulup golü bulabilirdi. burada da futbolu bilmeyen bir kişi denayer'e orayı boş bıraktığı için kızabilirdi. fakat orada görmediği şey orayı asıl boş bırakanın denayer değil sorumlu olduğu pozisyona dönmeyen sol bek oyuncumuz olduğu olurdu.

    edit: pozisyonu bir daha izledim muazzam bir örnek var. ilgili videoda bir de sabri sarıoğlu'nun yaptığı koşuya ve ulaştığı alana bakınız. sonra da bir sağbek oyuncusu olarak sorumlu olduğu bölgeye bakınız. bakalım ne göreceksiniz? evet tipik pozisyon bilgisi zayıf savunma oyuncusu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın