• 16
    fm 2010 cikana kadar oynanabilecek bir oyun. oyun genel olarak ne cok iyi ne de cok kotu. ama ilk izlenim olarak iyi buldugumu soyleyebilirim.

    oncelikle oyunun beni benden alan kismi antreman ekrani oldu. duran top calismasiydi, sut calismasiydi vs derken 2 saat gecmis anlamadim. bunun haricinde taktik ekranlarini da begendim. taktik ve antreman bolumunde gercekten teknik direktor oldugunuzu hissettiriyor oyun. mac ekranini da gelistirmisler. ama biraz daha kolay kullanimi olsa daha guzel olurdu. sagdan soldan pencere acilmasi yerine. tepeye sabit durucak ufak bir menu yapsalardi cok daha guzel olurdu. boyle bir aciyorsun maci baltaliyor. menulere pencerelere gelmisken, ana ekranda her seyi sagda bi yere koymuslar. bence olmamis. oyuncuya sagladigi oynanabilirlik olarak fm'yi tek gecerim bu acidan.

    bir diger canimi sikan nokta da 3d mac ekranindaki oyuncularin sacmaladigi hareketler. tamam grafikler oyuncularin hareketleri filan harika olmus bir menejerlik oyunu icin ama adam yanindan gecen topa bakiyor. olmaz.

    bu iki olay eksi puan vermeme yol acti. bir de gozlemcilerden gelen raporlarda yazan oyunculara fm'deki gibi direk tiklayip giremiyoruz. ben gidip de adamin adini search bolumune yazmaya usenen biri oldugumdan, bir de scoutun yilda 200 oyuncu civari onerdigini ve bunlarin 15-20 tanesinin duzgun ciktigini dusunursek ben bu ufak detayin olmayisindan giden zamanima acirim arkadas. bu ufak detay haricinde scout olayini da begendim. belirli bir butceniz var gozlemci yapabilmek icin ve nereye ne kadarlik yatirim yapacaginiz secebiliyorsunuz. guzel bir detay olmus.

    oyun hiz olarak fm'yle hemen hemen ayni. simdilik dikkatimi cektigi kadariyla uefa maclarinin oldugu gunlerde o gunun yuklenmesi biraz daha uzun suruyor.

    oyuna galatasarayla basladim. rijkaard gibi bir adami yerinden ettigimin farkindayim ama bir galatasaray taraftari olarak da bu kadroyu yonetmek icin sabirsizlaniyorsunuz haliyle. galatasaray bildigimiz galatasaray gibi. 4-3-3 yapip total futbol oynatiyorsunuz. geleni geceni tokatliyor. * oyunculardan ustunde durmak istedigim kewell var. adam cilgin oynuyor. daglardan taslardan gol atiyor. daddy cool'u aciyorum arka planda oyle oynuyorum yeminle. bir de sabri var ki antremanlarin en caliskan ismi olarak gozume carpiyor. mustafa sarp da gayet iyi. herkes iyi iste. *

    edit: yarattigim muhtesem frikik taktigiyle takimimin gol attigini gordum ya. aferin cocuklar. kewell sana 2 kere aferin. orumcek aglarini aldi be.
App Store'dan indirin Google Play'den alın