• 126
    sert pas olayının çözülmesi gereken oyun. normal pas çok hantal o yüzden kesin pas gider diye düşündüğünüz noltalarda topu kaptırabiliyorsunuz.

    pas konusu bana göre 2 temel noktaya ayrılmış. bir topun gideceği x mesafesi, bir de top kontrolündeki korunması gereken alan.

    bu x mesafesi bahsettiğim sert pas yani plase + pas ile çok rahat aşılıyor. pas arası böyle engellenebilir.

    korunması gereken alana gelirsek... pasın ulaştığı kişinin top kaybı yapmaması için rakipten korunması gereken bir alan var. bahsettiğim x mesafesini kolayca aşma amacıyla sert pası kullandığımızda pasın ulaştığı oyuncunun topu kontrolü zorlaşıyor. hem top kontrolü zorlaşıyor hem de first touch sonucu topun ayaktan açılışı artıyor.

    bu sıkıntıdan kurtulmak için yapabilceklerimiz şu. normal pas sttığımızda top kontrolü daha kolay. bunun dışında topu kontrol etmeden sağ anoluğu bir tarafa çektiğimizde pası alan oyuncu analoğu çektiğimiz yöne doğru topu açaraktan topu kontrolü altına alıyor. ama bu iş riskli. dar alanda işe yaramaz.

    temel olarak ise pası atan oyuncu ile pası alan oyuncunun topa göre olan duruşları önemli. zaten oyun neredeyse kontrol ettiğiniz oyuncuların duruşlarıyla alakalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın