resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 10411
    kendisini taşıyacak bir takım kurabilirdik. kendisi de o takımı taşırdı. doğru anlarda herkesin birbirine el vereceği bir takım kurabilirdik, kendisi de bu takımın düğmelerinden sorumlu olurdu. kaptan olurdu.

    elinizde sneijder gibi bir adam varsa, zannımca ilk yapmanız gereken sneijder'in gereksiz işler yapmasını engellemektir. yani, orta sahanın 2-3 metre gerisinden sonra sneijder'e adam kovalatmak, inanılmaz manasız. sneijder defansif olarak sıfır olan bir adam değil, mevkisi dolayısıyla üst düzey savunma bilgisi yok. ama hırsı ve oyun bilgisi savunma yönünün de olmasını sağlıyor. ofansif ortasahalara göre gayet çalışkan bir adam sneijder.

    elinizde sneijder varsa, bekleriniz ve kanatlarınız da tıpkı orta sahalarınız gibi iki yönlü olmalı. 4-2-3-1 güzel, ama doğru bir 4-4-1-1 size mükemmel takım oyununu getirebilir. bekleriniz, orta sahalarınız ve kanatlarınız oyunu iki yöne oynuyorsa, önlerindeki sneijder ile hep birlikte iş yaparlar. yani, cafu gibi bir beki herkes ister. ama ofansı ve defansı dengeli, beklenmedik yerine doğru işi 10 kere deneyip 6-7 kere başarıya ulaşan bir beki de herkes ister bence. bu adamlar bazen ucuza alınabilir, çünkü yanlış takımda oynayınca olağanüstü vasat gözükebilirler. bireysel yeteneklerle oynayan bir toplulukta, takım oyunuyla öne çıkan adam, öne çıkamaz. yani, ileride eğer kaliteli bir forvetiniz varsa, hava hakimiyeti iyiyse, bekinizin öyle çizgiye inip adam geçmesine de pek gerek yok. çaprazdan ortayı yapar ya da topu takımda tutacak pas opsiyonlarına katılır.

    oyunu çift yönlü oynayan 6 futbolcu demek, topun arkasına rahat geçmek demek. yüksek mesafe kat etmek demek. fazla sayıda sprint demek. topu rakip sahaya rahat yıkmak demek. stoperlerin arkasına top atılırsa kademeye girecek bekler demek. oyun kuran bir stoper ve alayına giden biraz sorunlu ama aidiyet konusunda problem yaşamayan bir stoperle de iyi savunma yapılabileceği kanısındayım geride.

    forvette de işte duvar olabilen, topu rakip sahaya yıktığımızda oyunun içinde olabilen, kaybolmayan, birkaç farklı meziyeti olan bir adam iş yapardı. yani dediğim gibi, gidip premier lig'den bulup 10 milyon euro vermeye de gerek yok böyle adamlar için. bir tane yıldızınız, gerçekten büyük yıldızınız varsa etrafını işi bilen, yeteneğini takım oyunu ve kondisyonla birleştirmiş adamlarla iş yaparsınız.

    biz bunu yapmadık ama. sanki sneijder sistem bozan adammış gibi davrandık. sanki sneijder geldi, her şeyi bozdu. adam beke falan yardıma geliyor, üstelik bu övünülecek bir şey değil ama övünen insanlar var. yaptığı istatistik bu sezon için şu an mükemmel. çünkü kendisinin anlaşabileceği adamlar yok. bir seviyeye kadar emre çolak-jose rodriguez ikilisi belki. işte bu noktada da 4-4-1-1 e dönebiliriz diyorum. emre-selçuk-jpk-rodriguez dörtlüsünün önünde sneijder, ileride podolski ile.

    ya elimizde öyle boktan bir kadro var ki, ulan boşa koysan dolmuyor doluya koysan almıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın