• 245
    http://i.hizliresim.com/65YqQv.jpg

    tek cumlelik bir tweetten derin analizler cikarmak belki dogru degil ancak ortadogu ve turkiye'de yasanan ev hanimi enflasyonu ve kadinin annelikten ibaret olan sorumlulugu bu bolgelere ayni oranda iyi insan kazandirmamis oldugunu gormekteyiz. bak egitimli falan demiyorum. iyi insan diyorum! yani birbirine kadin erkek demeden guler yuzle selam veren, yaya gecitlerinde durup insanlara yol veren, stadyum gibi yerlerde guzelce siraya giren, tesekkur etmeyi bilen, hayvanlara iyi davranan vs. sosyal hayatin henuz abc'si olan bu tip davranislari ev hanimi annelerin "yetistirdigi" cocuklarda degil de bati ulkelerinde hem calisip hem cocuk buyuten annelerin cocuklarinda goruyoruz!

    peki sebep nedir? sadece ev hanimi olan anneler cocuklarina hayattaki tek eserleri olarak bakiyor ve haddinden fazla uzerlerine titriyorlar. bu durum tam da kas yapayim derken goz cikarmak durumudur. yani aman cocugumun pesinden kosayim, aman terli su icme, camura girme, hayvana dokunma, yemegini de ben yedireyim, corabini giydireyim... velhasili cocuk saniyor ki dunya kendisinin etrafinda donuyor! basliyor egosunun kurbani bir hayat yasamaya. baskasi demeden gunaydin demeyen, hayvanlari tekmelemekte bir sakinca gormeyen, kendi gibi dusunmeyene dusman olan, sira beklemeyi hakaret kabul eden, arabasiyla herkesi gecmek zorunda hisseden bir ego manyagi tip!

    herkes ustune alinmasin. buyuk cogunlugumuz benzer sartlardan geliyoruz ve belki hepimiz bu durumdan yuzde yuz negatif etkilenmiyoruz ki internetten sonra cocuk yastan itibaren dunya sadece aileden ibaret bir yer olmaktan cikti ancak calisan anneler ki eger bir de kariyer yapabilecek bir alanda calisiyorsa, cocuklarini nasil yetistireceklerini herkesten iyi biliyorlar benim gordugum kadariyla. kariyer yapan bir anne; ilk bir kac sene cocugun yaninda daha fazla olmasi gerektigini, daha sonra cocukla az ama kaliteli zaman nasil gecirecegini ve cocugun sosyal hayatta nelere dikkat eden bir birey olmasi gerektigini ve bu yonde cocuga neler kazandiracagini sadece ev hanimi olan annelerden daha iyi biliyor.

    bence cem davran'in hepimizde olan ortadogulu tarafi bir an gaza gelmis. yoksa kendisi oldukca modern ve zeki bir insan. boyle ciddi konulari bu kadar cabuk kestirip atacak bir insan degil (diye biliyoruz!).
App Store'dan indirin Google Play'den alın