resim
José Rodríguez Martínez
Takım:Adana Demirspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.81
Uyruk:İspanya
  • 882
    toparlayamayacağı şeyler değil bunlar arkadaşlar. genç futbolcu izlerken yapamadıklarına çok yoğunlaşmayın adamı kanser ederler. bunun yerine yapamadıklarını zihninizin bir köşesine not alın ve o futbolcunun mevkisinin fundamentalini ve futbol oyununun genel fundamentalini bilip bilmediğine odaklanın. ben şuan jose iyidir veya kötüdür demiyorum ancak her futbolcu barcelona veya bayerndeki gibi çıkar çıkmaz ahım şahım futbol oynamaz.

    genç futbolcular için en zor olan mevkidir oyun kuran ortasaha oynamak.. stoper, kesici ortasaha veya forvette bu kadar yapamadıklarınız göze batmaz açıkçası çünkü oyunun içinde en çok göz önünde olan adamsındır. misal selçuk, misal sneijder gibi..

    ancak fundamental kısmına geldiğimizde şunu demek istiyorum açacak olursak: sabri mesela savunduğu alanı çok boşaltır, semihin çevre kontrolü ve chedjounun konsantrasyon problemiyle alakalı yaptığı dengesizlikler vardır mesela; işte bunlar fundamental eksiklikleridir mesela. joseyle bağdaştıracak olursak konuyu tercih hataları ve buna bağlı top kayıpları.

    demem o ki biraz parçadan bütüne odaklanalım sevgili kardeşler, jose pası attıktan sonra rakibine gidip gitmemesine değil de hangi takım arkadaşına ve oyunun hangi bölümüne topu gönderdiğine odaklanalım. pas hataları telafi edilebilir, 5 yanlış atar yahut 10 yanlış atar sonra toparlar en nihayetinde.

    ve genç oyuncuların " olup olmadığına" bir iki maçla karar verebilen arkadaşlara tavsiyem belçika ve hollanda liginden uzak dursunlar, maç izlerken canları sıkılır çünkü çok ama çok saçma hatalar yapılıyor her maç. ancak sonunda 20-30 milyonluk oyuncular çıkıyorlar o topraklardan.

    genç futbolcuda fundamental eksiği önemlidir, fundamentali yani temel futbol ve mevki bilgisi gelişmiş oyuncu her eksiğini sahada tolare edebilir. hiç yeteneği yoksa bile doğru pozisyon alır, pas arası yapar ama birşeyler yapar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın